RO EN
Coșul este gol

INS: Aproximativ 15.000 de locuinte au fost finalizate in primele trei luni din 2020

Un numar total de 14.919 locuinte au fost date in folosinta in primul trimestru al acestui an, in crestere cu 17,3% (sau 2.205 unitati) comparativ cu aceeasi perioada din 2019, informeaza un comunicat al Institutului National de Statistica (INS). Cele mai multe locuinte (65,4% din total, respectiv 9.753 de unitati) au fost construite in mediul urban si 34,6%, sau 5.166 in mediul rural.
Repartitia pe fonduri de finantare a locuintelor terminate releva faptul ca, in trimestrul intai din 2020, fata de perioada corespunzatoare din 2019, numarul locuintelor terminate a crescut atat din fondurile private (+2.168 de unitati), cat si publice (+37 de locuinte).
Distributia in profil regional, in intervalul analizat, evidentiaza o crestere a numarului locuintelor finalizate in urmatoarele regiuni de dezvoltare: Bucuresti-Ilfov (+1.683 sw locuinte), Centru (+658), Sud-Est (+392), Vest (+220) si Nord-Vest (+22). Scaderi s-au inregistrat in Nord-Est (-475 de locuinte), Sud-Muntenia (-286) si Sud-Vest Oltenia (-9 unitati).
Locuintele terminate sunt unitatile rezidentiale ridicate in cursul perioadei de referinta, ale caror elemente, inclusiv fundatia, s-au construit pentru prima data si la care s-au finalizat toate lucrarile prevazute in documentatia tehnica si au fost receptionate de beneficiar.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter