RO EN
Coșul este gol

CNIPMMR: Este necesar un minister al antreprenoriatului, comertului si IT

Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) solicita partidelor politice care urmeaza sa constituie noua structura a Guvernului sa tina seama de nevoile intreprinzatorilor, sa adere la principiile cuprinse in "Small Business Act" (SBA) si sa valorifice, in cadrul noii structuri executive, masurile formulate privind sustinerea IMM-urilor, prin infiintarea unui minister dedicat problemelor antreprenorilor.
"Viitorul guvern trebuie sa aiba un Minister al Antreprenoriatului, Comertului si Tehnologiei Informatiei. O natiune antreprenoriala si digitala se contruieste cu o asumare clara de sustinere a acestor domenii-cheie pentru dezvoltarea si modernizarea Romaniei. Un partid de dreapta, cu atat mai mult, trebuie sa dea un semnal puternic de sustinere a mediului de afaceri si a celor care creeaza valoare adaugata in aceasta tara. Daca o guvernare de stanga a creat un astfel de minister, guvernul de centru dreapta nu numai ca trebuie sa pastreze ministerul, ci trebuie sa ii imbunatateasca structura, adaugand componenta de tehnologie a informatiei si afirmand, astfel, un angajament ferm pentru antreprenori si transformarea digitala a Romaniei. Constructia guvernamentala pe care noi am propus-o are 15 ministere si merge in doua directii clare: o coordonare economica si una sociala", a declarat Florin Jianu, presedintele CNIPMMR.
Fata de structura actuala cu 24 de ministri, plus prim-ministrul, CNIPMMR propune, astfel, o structura mai supla si adaptata nevoilor Romaniei pentru o guvernare moderna, respectiv reducerea executivului la 15 ministere, similar celor din Germania si Olanda, dar adaptat realitatilor romanesti.
Totodata, potrivit oamenilor de afaceri, Romania trebuie sa se plaseze in primele 20 de tari la nivel global privind usurinta de a face business (indicator masurabil in rapoartele Doing Business), raportat la locul 52 in anul 2019, locul 45 in anul 2018 si locul 36 in 2017.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter