RO EN
Coșul este gol

AFM: Investitii de 4,8 miliarde lei pentru eficienta energetica si proiecte de apa

Administratia Fondului pentru Mediu beneficiaza de un buget aprobat de doua miliarde lei in 2024 pentru implementarea programului Casa Verde Fotovoltaice, cel mai solicitat program implementat de institutie. De asemenea, AFM dispune de un buget de 250 de milioane de lei pentru lansarea unei sesiuni de finantare ce vizeaza inscrierea in program a unitatilor de cult, a institutiilor publice si entitatilor juridice non-profit din domeniul asistentei sociale care doresc instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru cladirile in care isi desfasoara activitatea.
Pentru programul privind cresterea eficientei energetice in cladiri publice alocarea pentru 2024 ajunge la 600 de milioane de lei. "Deoarece am primit numeroase solicitari pentru organizarea unei noi sesiuni de inscriere din partea solicitantilor care doresc sprijin financiar pentru modernizarea cladirilor publice si realizarea de investitii pentru cresterea performantei energetice a acestora, anul acesta vom lansa o noua sesiune de finantare cu un buget de 600 de milioane de lei", a declarat presedintele AFM, Laurentiu-Adrian Neculaescu.
Tot in 2024, va fi asigurata suma de 500 milioane de lei pentru lansarea unei sesiuni de finantare prin care se va acorda sprijin financiar unitatilor administrativ teritoriale in vederea optimizarii consumului de energie si, implicit, reducerii facturilor la utilitati, precum si reducerii emisiilor de gaze cu efect de sera, prin programul Iluminat Public. Acesta este printre programele cele mai accesate de catre unitatile administrativ-teritoriale, deoarece reprezinta un sprijin important pentru comunele, orasele si municipiile din Romania care doresc sa-si modernizeze sistemele de iluminat public, potrivit AFM.
Nu in ultimul rand, un buget de 1,5 miliarde lei va fi alocat in acest an pentru implementarea programului denumit generic "Apa-canal", prin care este vizata infiintarea, extinderea sau modernizarea sistemelor de alimentare cu apa/ canalizare.
"Am depus toate eforturile pentru ca bugetul AFM sa fie aprobat cat mai devreme, astfel incat sa putem demara in cel mai scurt timp sesiunile de inscriere pe care le avem prevazute pentru anul acesta. Precizez ca am alocat bugete record pentru cele mai importante programe de finantare, programe ce sunt foarte asteptate de catre solicitantii din intreaga tara. Totodata, foarte important este ca acum vom putea publica lista cu toti beneficiarii Programului Casa Verde Fotovoltaice 2023 care au fost declarati eligibili de catre instalatori", a precizat presedintele AFM, Laurentiu-Adrian Neculaescu.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter