RO EN
The cart is empty

POLICOLOR-ORGACHIM reincepe productia la fabrica de rasini din Ruse

Grupul Policolor-Orgachim, lider regional in domeniul tehnologiei vopselelor si lacurilor in sud-estul Europei, reincepe din luna mai 2014 activitatea de productie de rasini la fabrica Orgachim Resins din Ruse (Bulgaria), reconstruita si modernizata in urma unei investitii de 3,6 milioane de euro. Unitatea are o capacitate de productie de 20.000 de tone pe an, urmand a furniza materie prima atat pentru producatorii de lacuri si vopsele, cat si pentru companii din alte domenii (constructia de masini si componente auto, mobila, echipamente pentru energie eoliana etc.) din intreaga Europa. "Dupa incendiul din 2012 care ne-a afectat nu doar pe noi si productia de rasini generata aici, ci intreaga comunitate din Ruse, am reusit, intr-un interval relativ scurt de timp, o dubla performanta: sa repunem in functiune un activ important pentru intregul grup si sa avem una dintre cele mai moderne unitati de productie de acest fel din Europa. Efortul de repornire a fabricii nu s-a axat doar pe procesul de reconstructie, ci si pe investitiile in cele mai performante tehnologii cu care este acum echipata", a declarat Ion Florescu, presedintele Consiliului de Administratie al Policolor-Orgachim. Refacerea si consolidarea fabricii a inclus un amplu program de modernizare, automatizare si control pentru procesele industriale, ponderea acestor cheltuieli in totalul investitiei depasind 65%. "Reluarea productiei de rasini va sustine o crestere accelerata a afacerilor Policolor-Orgachim si va contribui la indeplinirea obiectivelor de business pe termen mediu si lung ale grupului", a precizat Marius Vacaroiu, CEO al grupului.
***
Programul de modernizare s-a derulat pe o perioada de aproximativ 15 luni si a inclus colaborari cu furnizori de top, la nivel mondial, cum sunt Siemens, Festo, Samson si JUMO din Germania, Eaton, Donaldson si Emerson - SUA, Danfoss - Danemarca etc. Orgachim Resins livreaza rasini catre companii din Romania, Bulgaria, Grecia, Serbia, Ungaria, Austria, Franta, Benelux, Italia si Cehia. Infiintata in 1901, fabrica si-a sistat productia la inceputul anului 2012, din cauza unui incendiu. Pentru informatii suplimentare, click aici!
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter