RO EN
The cart is empty

Opinii despre piata de lacuri si vopsele - National Paints

Fares M Sayegh, director general al National Paints: "Criza financiara (manifestata prin sistarea lucrarilor la marile proiecte imobiliare) a blocat, practic, piata constructiilor, ducand - implicit - la scaderea consumului de vopsea. O diminuare mai putin semnificativa se observa in domeniul beneficiarilor industriali (care achizitioneaza vopsea pentru consumul propriu si mentenanta).
In ceea ce priveste consumatorii casnici, acestia vor continua sa-si renoveze locuintele doar daca acest lucru este neaparat necesar. Inca de la inceputul anului in curs se observa o usoara orientare catre produsele din gama economic si mediu, mai accesibile la pret comparativ cu cele premium. Incercam sa ne adaptam contextului economic oferind consultanta gratuita in showroom-ul propriu cu privire la tehnica de aplicare a produselor si consiliere in alegerea solutiilor de vopsire. In 2008 piata de profil a consemnat o crestere usoara. Previziunile pentru consumul de vopsea in 2009 fac referire la o diminuare cu minimum 10%-15%. Tendinta pentru anul curent este de a perfectiona calitatea produselor si de lansare a altora ecologice. De asemenea, investitiile in capacitatile de productie vor fi diminuate. Din cauza cresterii cursului euro, in 2009 se preconizeaza majorarea preturilor, deoarece cea mai mare parte a materiilor prime sunt importate. In primul trimestru al acestui an ne-am concentrat pe o organizare mai buna a activitatii si pe conceperea de noi produse. Astfel, am lansat de curand trei game de produse: tencuieli decorative, amorse si lacuri/baituri pentru lemn. O noutate este reprezentata de lacul pentru lemn, care poate fi nuantat computerizat in peste 60 de culori. Totodata, avem in plan in 2009 extinderea distributiei in fiecare judet, a retelei de showroom-uri proprii si - in colaborare cu firme partenere - a punctelor de colorare computerizata, introducerea noilor produse pe baza de apa s.a. In 2008 am inregistrat o importanta crestere a cifrei de afaceri comparativ cu anul precedent, iar pentru 2009 preconizam o crestere de minimum 11% fata de 2008. Consideram ca principala problema cu care se confrunta toti producatorii/importatorii din industrie vizeaza normele europene tip COV, toate firmele trebuind sa se alinieze noii legislatii care intra in vigoare in anul 2010".

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter