RO EN
The cart is empty

Opinii despre piata de lacuri si vopsele - Azur SA

Eugen Niculescu, director al diviziei de lacuri a Azur SA: "Piata de lacuri si vopsele va inregistra - in 2009 - un trend descendent. Scaderea vine ca urmare a blocajelor din domeniul constructiilor si ca efect al reducerii cererii pe segmentul de retail. Somajul si diminuarea puterii de cumparare a populatiei induc efecte in consum.
Daca in 2008 am realizat o cifra de afaceri de 13,7 milioane de euro, pentru anul curent estimam o majorare cu aproximativ 10% a veniturilor. De asemenea, ne-am diversificat activitatea prin intrarea pe noi sectoare, care sa ne asigure o crestere estimata de venit, chiar si in conditiile in care pe piata traditionala preconizam o diminuare a cererii cu circa 30%. Avand in vedere contextul economic actual, pentru intervalul urmator vizam redimensionarea tuturor resurselor la nivelul impus de situatia prezenta (reorganizare, reduceri de costuri/operationale), fidelizarea clientilor traditionali, securizarea afacerii (prin eliminarea din portofoliu a beneficiarilor cu risc ridicat si sporirea controlului pe noi afaceri potentiale), cresterea marjei de profit (acolo unde este posibil) si asigurarea derularii unor contracte care genereaza un venit constant. In prima perioada a anului, problemele generale cu care ne-am confruntat au fost reprezentate de incasari. Lipsa de lichiditate si blocajele create in lant au dus la situatii de incapacitate de plata, faliment, executare silita. Furnizorii au avut de pierdut, ramanand - la randul lor - cu solduri nerecuperate. Totodata, anumite proiecte au fost amanate pe termen mediu. In perioada urmatoare avem ca prioritate asigurarea fluxul de numerar pentru a putea functiona".

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter