RO EN
The cart is empty

DRUCKFARBEN: Piata de lacuri si vopsele poate creste cu 10% in acest an

Piata locala de lacuri si vopsele decorative, estimata la 115-120 milioane de euro in 2015, ar putea creste cu pana la 10% in acest an, potrivit estimarilor Druckfarben Romania, subsidiara grupului elen Druckfarben Hellas si producatorul marcii Kraft Paints. "Piata vopselelor decorative inca nu inregistreaza cresterea care poate ar fi necesara. Estimam ca in 2015 majorarea a fost de aproximativ 5%-6% comparativ cu anul precedent. Insa, la nivelul Kraft Paints, am inregistrat o crestere procentuala de doua cifre, pentru al doilea an consecutiv. Pentru intervalul urmator, avem semnale optimiste de pe piata si speram intr-o dezvoltare mai puternica, insa nu credem ca aceasta va depasi 10%", a declarat Dimitris Nikolakis, CEO al Druckfarben Romania.
Din anul 2007, divizia Kraft Paints a deschis o unitate de productie in apropierea Capitalei, la Magurele (judetul Ilfov). In 2015, vanzarile Kraft Paints la nivel national au ajuns la 8,7 milioane de euro. "Pentru 2016, ne propunem sa continuam dezvoltarea portofoliului cu o serie de produse inovatoare, unele in premiera pe piata din Romania. Dintre acestea, sunt doua linii cu care ne mandrim, fiind prima companie care lanseaza astfel de produse in Romania, materiale cu patent european, respectiv sistemul de vopsele si tencuieli decorative cu rol in reducerea consumului de energie - Kraft Energy Save si sistemul de tencuieli decorative incadrat in clasa A2 de rezistenta la foc, conform testarilor efectuate in laboratorul Centrului National pentru Securitate la Incendiu si Protectie Civila din cadrul ISU - Kraft Fire Proof, material ce rezista mai mult timp la ardere si previne propagarea focului", a precizat managerul companiei.
In ceea ce priveste preturile practicate pe piata lacurilor si vopselelor, managerul Kraft Paints estimeaza ca acestea se vor stabiliza. "Am observat, in 2015, o stabilitate relativa a preturilor materiilor prime, cu cateva exceptii de scaderi la anumite categorii sau energie. Presiunea data de aprecierea dolarului este partial compensata de costurile reduse cu combustibilii, ceea ce ar putea duce la mentinerea preturilor la nivelurile actuale, in viitorul apropiat. Totusi, problema refugiatilor in Europa si cresterea unor economii din Asia pot determina schimbari de preturi in a doua parte a lui 2016. In unele zone apar conditii extreme, care pana acum nu s-au reflectat in costul materiilor prime", a explicat Dimitris Nikolakis.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter