RO EN
The cart is empty

PIATRAONLINE: Circa 45 milioane de euro pe piata locala de piatra naturala

Piata de piatra naturala din Romania a crescut cu 30% anul trecut, fata de nivelul din 2014, vanzarile totale din sector ajungand la 45 milioane de euro, potrivit datelor companiei Rock Star Construct, unul dintre cei mai semnificativi importatori si furnizori de piatra naturala, marmura, travertin, ardezie si elemente decorative pentru gradina din Romania. Membra a Marble Institute of America, PiatraOnline.ro, marca sub care opereaza Rock Star Construct, detine din 2013 si cel mai mare showroom specializat din tara noastra, la Bucuresti, avand o suprafata de 1.000 mp si o gama completa si variata de materiale naturale.
"Piata de piatra naturala se inscrie pe un trend puternic ascendent in aceasta perioada, in contextul in care oamenii devin tot mai interesati sa se informeze pentru a cunoaste cat mai detaliat produsele care le sunt necesare. Tendinta de crestere se va mentine si in urmatorii doi-trei ani, urmand ca, in mod similar altor piete, precum cele de IT/ electronic, sa stagneze si sa inceapa «lupta» pe preturi", a declarat Viviana Zimbilschi, Brand Manager PiatraOnline.
In acest context, afacerile companiei Rock Star Construct s-au majorat, anul trecut, cu 48%, fata de nivelul de 15,5 milioane de lei realizat in 2014, ajungand la circa 23 milioane de lei. Pentru 2016, conducerea companiei si-a propus o crestere de circa 30%, in vederea depasirii pragului de 30 milioane de lei. "In acest an ne vom concentra pe serviciile oferite clientilor si pe stocuri. Ne dorim ca peste 90% din produsele din oferta sa fie in stoc, pentru a putea mentine termenele de livrare de 24-48 de ore in Romania si de 72 de ore in alte tari din Europa, indiferent de cantitatile solicitate. Pentru aceasta, vom achizitiona un nou spatiu cu o suprafata de 4.000 mp, unde vom construi un nou depozit logistic pentru stocuri de materiale, in urma unei investitii estimate la 2,2 milioane de lei", a mai spus Viviana Zimbilschi.
 
Travertinul si formele inedite, in tendintele din 2016
In acest an, tendintele de integrare a pietrei naturale in amenajari incep, in primul rand, cu travertinul, potrivit datelor Rock Star Construct. "Este foarte cautata piatra care are un aspect similar cu lemnul, in nuante relaxante de crem si foarte usor de integrat in spatii cu note mediteraneene, accente din ce in ce mai populare in preferintele romanilor. In plus, se cauta tot mai mult placile in forme inedite", a declarat Mariana Bradescu (foto), co-fondator PiatraOnline. De asemenea, marmura se anunta a fi unul din materialele-vedeta, dupa ce, in ultimii ani, a cunoscut o revenire in preferintele designerilor si arhitectilor, mai ales in cazul conceptelor contemporane. "Pe langa marmura alba si cea bej, in 2016 va continua trendul ascendent al culorilor «tari» pentru amenajarile iesite din comun", a mai spus Mariana Bradescu.
Piatra naturala poate fi folosita si pentru zone de tip "statement" si cu accente pe perete, fie in bucatarie, fie in living, holuri sau bai. "Anul acesta, preferintele legate de mozaicurile de piatra se vor indrepta catre variantele de lux", a precizat co-fondatoarea PiatraOnline. In cadrul showroom-ului situat pe Aleea Teisani din sectorul 1 al Capitalei, sunt disponibile materiale ce se aliniaza tuturor acestor tendinte.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter