RO EN
The cart is empty

ARCON: Productia de membrane bituminoase cu elastomeri a sporit cu 15%

Raspunzand unor intrebari referitoare la evolutia pietei sistemelor de izolatii, Sorin Cristea, director de vanzari al firmei Arcon, apreciaza ca in prezent, cei mai multi consumatori sunt in expectativa, chiar si in contextul in care termoizolarea unei cladiri sau a unui apartament ar insemna, de fapt, o investitie cu amortizare rapida. Totodata, cea mai importanta piata pentru termosistem si termo-hidrosistem este zona Capitalei.
 
Sorin Cristea, director de vanzari al firmei Arcon: "In acest an, cererea pentru materiale izolatoare a fost reprezentata de beneficiarii locuintelor individuale si de asociatiile de proprietari. Astfel, a scazut substantial volumul lucrarilor de reabilitare a spatiilor industriale existente (pentru a fi utilizate ca depozite sau ca unitati de productie), sau al proiectelor de infrastructura, care au reprezentat o sursa importanta a cererii de membrane Arcon. In prezent, populatia este circumspecta din cauza majorarii TVA si a reducerii salariilor. Astfel, cei mai multi consumatori sunt in expectativa, chiar si in contextul in care termoizolarea unei cladiri sau a unui apartament ar insemna, de fapt, o investitie cu amortizare rapida. In aceste conditii, in prima jumatate a anului, productia de membrane bituminoase cu elastomeri Arcon a sporit cu 15%, cifra de afaceri aferenta acestui segment crescand cu 9% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Din oferta companiei fac parte membrane marcile Arco, Festa si Pluvitec, placile de izolatii din polistiren (Arco, Pinguin, RoTherm) si sistemele pentru izolatii Termo-Hidro si Termoizolant Arco. Potrivit propriilor studii, pana in prezent, cea mai importanta piata pentru termosistem si termo-hidrosistem este zona Capitalei, care absoarbe 25% din productia Arcon. Diferenta de 75% este livrata in alte zone ale tarii si in afara granitelor. Din punct de vedere a unitatilor de productie, detinem doua linii de fabricatie a polistirenului (cu o capacitate totala de 900.000 mc pe an), iar capacitatea maxima a fabricii de membrane bituminoase cu elastoplastomeri Arcon este 20 de milioane de metri patrati pe an".

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter