RO EN
The cart is empty

AMVIC: Cererea de polistiren a scazut cu 20% fata de nivelul din 2009

Amvic, grup de firme ce activeaza pe piata autohtona a tehnologiilor corespunzatoare executiei de case pasive, este specializat in productia si comercializarea de sisteme variate, precum: polistiren, tamplarie termoizolanta, panouri solare, pompe de caldura etc. Referitor la subiectul despre materialele izolatoare eficiente energetic si programul de reabilitarea termica a cladirilor, Marin Crutescu, presedintele Amvic, expune cateva puncte de vedere, subliniind principalele problemele existente si care pot aparea in acest domeniu.
 
Marin Crutescu, director general al grupului Amvic: "Piata izolatiilor a continuat sa fie afectata si in 2010 de diminuarea numarului de lucrari de constructii. Programul de reabilitare termica nu a sustinut activitatea din domeniu nici in acest an, o mare parte a fondurilor destinate pentru lucrari noi fiind utilizate pentru achitarea datoriilor anterioare catre firme. Astfel, ritmul de reabilitare si asa destul de lent, s-a diminuat si mai mult in 2010, iar imbunatatirile propuse de executiv in luna august a.c. pentru creditarea proiectelor nu au avut, inca, niciun rezultat. Totodata, numarul proiectelor depuse de asociatiile de propritari este mult mai mic comparativ cu nivelul din 2009. Astfel, desi in Romania exista capacitati de productie a polistirenului de circa 6 milioane de tone, cererea a continuat sa scada cu peste 20% fata de anul trecut, dupa ce in 2009 numarul comenzilor s-a situat la jumatatea celor din 2008. In aceste conditii, cifra de afaceri a grupului Amvic va scadea, in 2010, cu aproximativ 15%. Din punct de vedere al structurii vanzarilor, am inregistrat o crestere a produselor realizate din Neopor (marca BASF), utilizate in fabricatia polistirenului de culoare gri-argintiu si a cofrajelor din polistiren, in detrimentul celui clasic, alb, marca Styrofoam. La aceleasi grosimi si densitati, Neopor are calitati termice /izolatoare cu peste 20% superioare materialelor realizate cu Styropor. Pentru anul viitor principalul obiectiv este mentinerea unui volum al veniturilor similar celui din acest an, in contextul in care nu exista semne de revigorare a pietei constructiilor. De asemenea, pretul se afla la un nivel minim: daca acum cinci ani costul unui metru cub de polistiren era de 31 de euro, in prezent acesta a ajuns la 26 de euro".

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter