RO EN
The cart is empty

ARCON a devenit producator de vopsele din luna martie

 
 
Sorin Cristea (36 de ani)
Functia /Firma: director de vanzari al companiei Arcon;
Experienta profesionala: 13 ani in domeniul vanzarilor de materiale de constructii.
 
Compania Arcon, unul dintre cei mai importanti producatori de sisteme de hidroizolatii si termoizolatii, si-a extins domeniul de activitate, accesand piata vopselelor si tencuielilor decorative in urma unei investitii de un milion de euro in productie. Societatea a fost infiintata in 1994 la Sfantu Gheorghe (Covasna) si dispune, in prezent, de capacitati anuale de productie de 900.000 de tone de polistiren expandat, circa 20 milioane de metri patrati de membrane bituminoase si aproximativ 12.000 de tone de vopsele si tencuieli decorative. La nivel national, grupul coordoneaza activitatea a 180 de angajati.
 
- Ce v-a determinat sa investiti in productia de vopsele?
- Am inceput sa comercializam vopsele si tencuieli decorative la inceputul anului in curs, in urma unei investitii de aproximativ un milion de euro in productie. Unitatea are o capacitate de fabricatie de 32 de tone pe zi, in conditiile in care se lucreaza intr-un singur schimb. Nu ne-am propus sa devenim un competitor puternic al marilor producatori de vopsele, ci sa putem livra o solutie completa de termosistem, deoarece detinem, deja, fabrici de membrane bituminoase si polistiren. Adezivul de polistiren este singura componenta pe care nu o fabricam, insa exista firme care produc aceste materiale pentru noi si le vindem sub propria marca.
- Ce obiective aveti in perioada umatoare?
- Prin completarea gamei de produse, urmarim extinderea retelei de distributie si cu firmele implicate in comercializarea de vopsele, dar, mai ales, dorim sa atragem societatile implicate direct in executie, care doresc o colaborare directa cu Arcon. Oferim sisteme complete atat la termoizolatii, cat si la hidroizolatii. Acordam consultanta in mod direct si prin Liga Habitat, tuturor asociatiilor de proprietari, interesate de reabilitarile termice. Sistemele de termo si hidroizolatie Arcotherm si Arco Termo-Hidro au fost utilizate cu succes in cadrul programului national de reabilitare termica, unul dintre obiectivele de referinta in acest sens fiind anveloparea primului cartier de locuinte din Romania, alcatuit din 18 blocuri reabilitate integral, la Sfantu Gheorghe.
- Care sunt cele mai noi produse incluse in oferta?
- La editia din acest a targului Construct Expo am prezentat noua gama Arco de tencuieli decorative si vopsele pentru exterior si interior, produse care vin in completarea sistemelor de termoizolatii existente in portofoliul companiei. De asemenea, am lansat polistirenul expandat cu profil feder-nut, produs inovator care in aceasta perioada este promovat atat in marile lanturi comerciale (Dedeman, Hornbach, Metro), precum si prin reteaua proprie de distributie. Totodata, am inclus in oferta si sistemul pentru termo-hidroizolarea teraselor si acoperisurilor Arco Termo-Hidro, acesta aflandu-se, in prezent, in procedura de patentare europeana la OSIM Bucuresti.
- Ce v-ati propus pentru acest an din punct de vedere financiar?
- Anul trecut am inregistrat o cifra de afaceri de 24 milioane de euro, in crestere cu 17% fata de 2009, aproximativ 55% din venituri fiind datorate comercializarii membranelor bituminoase. De asemenea, am reusit sa ne dezvoltam prin majorarea exporturilor la membrane cu peste 45% si am diversificat portofoliul de produse. Ne propunem pentru 2011 o majorare a cifrei de afaceri de peste 15%, in special prin cresterea exporturilor si extinderea gamei de produse destinate termosistemelor. Obiectivul este realizabil dupa primele trei luni ale anului in curs, cand am consemnat o usoara majorare a vanzarilor fata de aceeasi perioada din 2010.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter