Producatorul de elemente prefabricate din beton SW Umwelttechnik Romania a incheiat anul 2020 cu o cifra de afaceri de 129,5 milioane de lei, in crestere cu 5% comparativ cu anul anterior, pentru 2021 fiind estimat un nivel de 130 de milioane de lei. In primul trimestru al acestui an, rezultatul se incadreaza in prognoza, potrivit Dipl. Ing. Gabriel Neculae, directorul general al companiei.
Cifrele reflecta evolutia pietei de profil, care a crescut cu 3% valoric si cu 12% cantitativ, in 2020.
"In anul 2020 piata prefabricatelor din beton a inregistrat o crestere de aproximativ 3% comparativ cu anul precedent, din punct de vedere valoric, si de circa 12%, cantitativ. Aceasta evolutie s-a reflectat si in rezultatele financiare ale SW Umwelttechnik Romania, care a inregistrat o crestere de 5% a cifrei de afaceri, aceasta ajungand, in anul 2020. la 129,5 milioane de lei. Pentru 2021, estimam o stabilizare a rulajului, in contextul incertitudinilor legate de evolutia economiei in contextul Covid-19, dar si al incetinirii evolutiei pietei pe sectorul proiectelor edilitare", a declarat Gabriel Neculae.
SW Umwelttechnik Romania detine trei unitati de productie, in Ortisoara (judetul Timis), Izvoru (Bucuresti) si Cristesti (Iasi), cu o capacitate totala de fabricatie de peste 300.000 de tone pe an.
Datorita gamei variate de produse prefabricate din beton pe care le produce, compania a participat la realizarea a numeroase proiecte: lucrari edilitare, canalizari, drumuri si poduri, constructia de hale industriale, centre comerciale sau depozite logistice, localizate in toate judetele tarii. Printre proiectele de structuri prefabricate care au fost ridicate cu produse SW Umwelttechnik se afla magazinele Lidl din Gherghitei, Falticeni, Siret, Gheorgheni, Alba Iulia si Roman, unitatile marca Penny din Galati si Roznov, o hala de productie in Ovidiu (Constanta), structura de planseu la Sala Polivalenta Pitesti, precum si alte hale pentru productia si depozitarea de mobilier si produse alimentare. Compania a livrat, de asemenea, grinzi de pod pentru proiecte de drumuri si poduri in Targu Carbunesti, Batrani Prahova, Odobesti, Sotanga, Cerna, Valeni, Starchiojd si Soimari (Prahova), Valea Doftanei, Salcia, Zidurile sau Arcani. In plus, au fost realizate proiecte de canalizari in toate judetele tarii, compania detinand o cota de piata destul de mare pe astfel de produse prefabricate din beton.
Planuri de extindere a capacitatilor de productie
In perioada urmatoare, principalul obiectiv pentru SW Umwelttechnik Romania il reprezinta consolidarea companiei si a business-ului local, dezvoltarea investitiilor planificate in marirea si automatizarea productiei de prefabricate, diversificarea gamei de produse prefabricate din beton si mentinerea si dezvoltarea personalului din cadrul companiei.
"Pentru anul 2021 ne dorim finalizarea proiectului de marire a capacitatii de productie de la fabrica de la Izvoru (Giurgiu), dar si demararea proiectului de extindere a fabricii de la Cristesti (Iasi). Mai mult, pe langa prefabricatele uzuale pe care le comercializam, incercam sa ne consolidam pe piata de prefabricate destinate constructiei de drumuri si poduri. Astfel, ne-am completat toata gama de produse prefabricate destinate podurilor si podetelor si avem in vedere extinderea segmentului de grinzi de pod cu deschideri ale grinzilor de pana la 40 de metri", a explicat Gabriel Neculae.
In continuare, perspectivele de dezvoltare a sectorului de constructii raman favorabile. "Suntem optimisti ca evolutia pe termen mediu si lung va fi pozitiva. Privim, insa, cu ingrijorare evolutia preturilor in sectorul materialelor de constructii, dar si viitoarele conditii de asigurare a necesarului de materiale si materii prime", a mai precizat directorul general al SW Umwelttechnik Romania.