RO EN
Coșul este gol

MINDO: Investitie de 3 milioane de euro in majorarea productiei de adezivi

Compania Mindo SA, din Dorohoi, specializata in productia de materiale de constructii (adezivi, mortare) si in exploatarea zacamintelor de nisipuri silicioase si bile de silex, a realizat o cifra de afaceri de 11,9 milioane de lei in 2010. Societatea detine o cota de 5% pe piata autohtona a nisipurilor pe baza de cuart pentru adezivi si mortare uscate (avand o capacitate totala de productie de 25.000 de tone pe an) si de 4% pe piata adezivilor si mortarelor uscate din regiunea nord-estica a tarii. Potivit celui mai recent raport financiar transmis catre Bursa de Valori Bucuresti (BVB), productia de materiale de constructii a firmei a generat peste 50% din veniturile totale ale companiei, ponderea acestora fiind in crestere fata de nivelurile de 38,2% (raportat in 2009) si de 34,5% (consemnat in 2008). Materia prima este reprezentata de nisipul brut extras din sectoarele de exploatare Hudesti si bilele silex provenite din Miorcani. "Principala problema in evaluarea societatii privind managementul riscului o reprezinta asigurarea desfacerii pentru productia de materiale de constructii, avand in vedere faptul ca acest sector a devenit, din anul 2007, principalul domeniu de activitate al Mindo. Totusi, unul dintre obiectivele companiei consta in majorarea ponderii acestei activitati in totalul productiei, de la aproximativ 54% in 2010 la 65% in anul 2011", se arata in raportul financiar al firmei. Printre obiectivele stabilite de conducerea Mindo SA pentru anul 2011 se afla majorarea capacitatii de productie a mortarelor si adezivilor din gama Midoplast si impunerea acestora pe piata din zonele Moldovei si Dobrogei, unde este vizata atingerea unei cote de 17% in conditii de profitabilitate de minimum 10%. Valoarea investitiei in noua unitate a fost evaluata la 2,87 milioane de euro (fara TVA), iar durata de realizare a proiectului este de 10 luni de la aprobare. "In acest fel, avem posibilitatea de a recupera investitia (in achizitia utilajelor) intr-o perioada de 6 ani. Pentru atingerea obiectivelor este necesara o capacitate de productie de 80.000 de tone, amplasata intr-o zona strategica, pentru a ne asigura conditii optime din punct de vedere al aprovizionarii cu materii prime si al asigurarii suportului logistic si al personalului calificat", se precizeaza in documentul citat.
Anul trecut, Mindo SA a realizat vanzari de mortare si adezivi in valoare de 6,5 milioane de lei. Societatea este prezenta de peste 50 de ani in industria autohtona, in 2010 aceasta anuntand o dublare a veniturilor totale fata de anul anterior, pana la 13,1 milioane de lei, datorita cresterii volumului productiei si celui al vanzarilor. Principalul actionar al societatii este SIF Muntenia, cu 96,73% din titluri. Informatii suplimentare, la www.mindo.ro

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter