RO EN
Coșul este gol

EXTOL COM: Scepticism in bransa de utilaje pentru prefabricate din beton

 
Compania Extol Com - Targu Mures a fost infiintata in 1998, fiind specializata in comercializarea echipamentelor specifice segmentului de productie a materialelor prefabricate din beton, respectiv in distributia pieselor de schimb pentru utilajele de malaxare. Pentru detalierea activitatii companiei si a perspectivelor pe pietei echipamentelor din industria specifica, este prezentata, in continuare, opinia directorului general al Extol Com, Ferencz Zsombor. 
 
 
Cum a evoluat activitatea companiei in anul 2010?
Avand in vedere faptul ca, din cauza recesiunii ce a afectat puternic sectorul de constructii, beneficiarii au incercat sa identifice piese de uzura pentru a reduce costurile de operare - cele originale fiind mult mai scumpe - activitatea noastra pe piata a fost binevenita. Putem afirma ca in 2010 ne-am remarcat prin parteneriatele incheiate cu multe dintre marile companii din domeniu. In ceea ce priveste activitatea de furnizare a echipamentelor, la nivel autohton se poate sesiza o capacitate de productie ce depaseste nivelul comenzilor, ceea ce ar face inutile investitiile in retehnologizare din partea furnizorilor de materiale de constructii. Cu toate acestea, pe segmentul lucrarilor de infrastructura,  poate fi preconizata o crestere a nivelului comenzilor si, deoarece se va majora cererea de prefabricate din beton pentru executia drumurilor/podurilor/retelelor de canalizare, vom incerca sa promovam solutii orientate spre acest segment.
 
Care este nivelul valoric al livrarilor anuale ale firmei?
Datorita faptului ca in ultimii ani am efectuat vanzari catre majoritatea societatilor consacrate in productia de beton si prefabricate din beton la nivel national si international, media anuala a livrarilor companiei noastre se ridica la cateva sute de mii de euro. Rezultatele obtinute se datoreaza atat comercializarii accesoriilor/pieselor de schimb, cat si livrarilor de utilaje specifice proiectelor mari. Un nivel similar in ceea ce priveste cifra de afaceri este prognozat si pentru 2011. 
 
Care este strategia de actiune in conditiile de piata actuale?
La solicitarea clientilor putem crea un stoc pentru piesele de uzura, astfel incat sa facilitam livrarea in cel mai scurt timp a acestora. In prezent, sapele de malaxare si blindajele se furnizeaza in functie de comanda, din stocul distribuitorilor parteneri, utilajele avand un termen de expeditie de doua luni sau trei luni, fiind instalate cu asistenta furnizorilor de echipamente. Totodata, oferim servicii de consultanta specializata colaboratorilor, prin vizite in unitatile de productie din Germania sau alte state din Europa de Vest, in vederea actualizarii cunostintelor despre noile tehnologii utilizate in domeniul materialelor prefabricate din beton.
 
Ce dificultati ati intampinat in ultima perioada?
Cea mai importanta problema in sfera de activitate specifica este constituita de faptul ca, avand la randul lor dificultati cu fluxul de capital de lucru, companiile de constructii au tentative din ce in ce mai dese de a transfera aceasta situatie catre furnizorii de echipamente. Acest aspect, la care se adauga numeroasele falimente ale unor firme consacrate din domeniul specific, a generat instalarea unei stari de scepticism si neincredere in randul distribuitorilor de utilaje.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter