RO EN
Coșul este gol

EFCC: Sustenabilitate si anulare emisii de carbon, prin materiale chimice avansate

Federatia europeana pentru produse chimice destinate industriei constructiilor (EFCC) a prezentat recent, prin intermediul oficialilor sai, unul dintre principalele motive care au stat la baza revizuirii regulamentului european privind produsele pentru constructii. Acesta a fost acela de a aborda mai bine provocarile legate de sustenabilitate, respectiv imbunatatirea performantei de durabilitate a produselor pentru constructii si permiterea contributiei ecosistemului la indeplinirea obiectivelor climatice generale stabilite de Comisia Europeana. Sustenabilitatea constituie o preocupare permanenta pentru industria europeana a produselor chimice pentru constructii, membrii EFCC angajandu-se sa furnizeze solutii durabile, sigure si eficiente din punct de vedere al resurselor. Industria continua sa profite de tehnologiile moderne pentru a face operatiunile santierului si managementul constructiilor mai durabile si mai eficiente. In ultimii ani au aparut mai multe tendinte in domeniu, inclusiv robotica BIM, sistemele prefabricate, imprimarea 3D si utilizarea materialelor avansate. EFCC isi propune sa sprijine sectorul pentru a se indrepta catre abordari sustenabile, crescand gradul de constientizare si cererea de materiale si tehnologii durabile, pentru a completa cele mai recente tendinte. Trecerea catre un viitor cu emisii nule de dioxid de carbon, constituie o provocare-cheie cu care se confrunta companiile, iar organizatia isi propune sa-si ajute membrii sa furnizeze solutii avansate care pot indeplini cerintele personalizate din ce in ce mai mari ale sectorului constructiilor si ale partilor interesate. 
emergente. In acest context, EFCC impreuna cu Deutsche Bauchemie e.V. (DBC), Industrieverband Klebstoffe (IVK) si Asociatia Industriei Europene de Adezivi si Sigilanti (FEICA), au intreprins un proiect comun de revizuire si extindere a declaratiilor de produs de mediu (EPD) care extinde domeniul de aplicare pentru a include substante si formulari suplimentare. In plus, EFCC publica studii de caz de bune practici si solutii durabile. Astfel de studii de caz ofera o perspectiva asupra modului in care membrii asociatiei ofera solutii durabile, sigure si eficiente din punct de vedere al resurselor. Recent, EFCC a devenit unul dintre partenerii lantului valoric ai unui proiect de parteneriat sponsorizat de Comisia Europeana in cadrul Programului HORIZON, numit IRISS. IRISS va ajuta la identificarea si dezvoltarea criteriilor adecvate pentru programul UE sigur si durabil prin proiectare. Producatorii de produse chimice pentru constructii se afla in situatia de a avea un impact mare si pozitiv asupra decarbonizarii industriei. Pentru informatii suplimentare, click aici 
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter