RO EN
Coșul este gol

PPG INDUSTRIES: Diminuare a livrarilor de vopsele decorative, in Europa

PPG Industries, concern american cu activitati pe piata lacurilor, vopselelor si sistemelor profesionale de finisare, a inregistrat, in ultimul trimestru al anului trecut, vanzari totale de 3,4 miliarde USD. Cifra indica o crestere de 8% comparativ cu nivelul din aceeasi perioada din 2009, cand s-au consemnat incasari de 3,1 miliarde USD. Rezultatele optime, in contextul mentinerii unui context de piata dificil, s-au datorat sporirii cantitatilor comercializate (+5%) si noilor recorduri raportate in tarile din regiunea Asia-Pacific (+15%) si din America Latina (+8%). O contributie negativa la cifra de afaceri a fost reprezentata de fluctuatiile cursului de schimb valutar (respectiv deprecierea monedei euro in raport cu dolarul), care a determinat o scadere evaluata la 55 milioane USD. In ceea ce priveste operatiunile din statele dezvoltate, PPG a inregistrat, in Europa, o diminuare a veniturilor, in special din cauza scaderii comenzilor de vopsele decorative, in timp ce vanzarile din SUA si Canada s-au mentinut la nivelul ultimului trimestru din 2009. Toate diviziile grupului au raportat majorari ale veniturilor, singura exceptie fiind constituita de segmentul de vopsele pentru aplicatii arhitecturale, care a inregistrat o reducere de 7% in perioada octombrie - decembrie 2010, pana la valoarea de 426 milioane USD. Astfel, livrarile de materiale performante pentru acoperire au sporit cu 7% (pana la 1,1 miliarde USD), iar cele de vopsele industriale au insumat 949 milioane USD (+10%). Cresteri semnificative au fost raportate si de diviziile de sisteme speciale de finisare (+9%, pana la 268 milioane USD), produse chimice (+23%, la 376 milioane USD) si sticla (+16%, la 258 milioane USD).
In Romania PPG Industries livreaza vopsele industriale prin intermediul companiei Amro Agency, unic importator si distribuitor al produselor din gama Armcoat din anul 2006. Informatii suplimentare, la www.ppg.com; www.amercoat.ro

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter