RO EN
Coșul este gol

AZI: Recesiunea din 2009 nu a afectat semnificativ cifra de afaceri

Situatia companiilor prezente pe piata profilelor din lemn stratificat a fost echilibrata, diminuarile fiind, in medie, de numai 15%, cu mult mai putin fata de media sectorului de tamplarie termoizolanta, in general. Conform reprezentantilor firmelor din domeniu, a fost raportata o crestere a volumului de produse destinate aplicatiilor arhitecturale (terase, pergole etc.) comercializate. Compania Azi, din Piatra Neamt, desfasoara activitati de prelucrare a cherestelei, producand profile lamelare de diverse dimensiuni pentru fabricarea ferestrelor.

Dorin Ifrim, director general al firmei Azi:
"Rezultatele financiare ale companiei noastre s-au mentinut aproximativ la acelasi nivel cu veniturile consemnate in anul anterior, desi in 2009 au avut loc mutatii semnificative in ceea ce priveste activitatea si, implicit, comenzile lansate de principalii parteneri. Astfel, in mod surprinzator, anumiti colaboratori au inregistrat cresteri destul de mari, unii chiar si de 40%, in timp ce altii s-au confruntat cu pierderi de aceeasi amploare. In ansamblu, situatia pe segmentul profilelor din lemn stratificat a fost oarecum echilibrata, diminuarile fiind de numai 15%, cu mult mai putin fata de media pietei de tamplarie termoizolanta, in general. Un avans important s-a obtinut in domeniul comercializarii de elemente destinate aplicatiilor arhitecturale (terase, pergole etc.), produse foarte solicitate, cu precadere in zona Capitalei. Daca facem un bilant, putem afirma, fara teama de a gresi, ca 2009 nu a adus dupa sine efecte negative semnificative in ceea ce priveste cifra de afaceri a societatii Azi. Evident, este greu de imaginat ca piata va mai atinge vreodata cresterile consemnate inainte de 2008. De altfel, o asemenea intoarcere in timp ar putea fi considerata o revenire la anormalitate, intrucat orice om de afaceri responsabil trebuie sa fie de acord cu faptul ca acele majorari medii anuale de 30% nu reprezentau semnele unei economii sanatoase. Daca se urmareste evolutia pietei ansamblurilor de tamplarie pe plan european si international, se poate constata o tendinta de accentuare a caracteristicilor de performanta din punct de vedere al eficientei energetice. Acest trend va favoriza - in perioada urmatoare - achizitia de modele realizate din lemn stratificat, care asigura obtinerea unor coeficienti de transfer termic optimi. De asemenea, odata cu cresterea nivelului de trai si a veniturilor populatiei, cererea pentru astfel de sisteme se va majora, asa cum s-a intamplat in toate statele Europei Centrale. Pe acest fond, estimam ca, pe termen mediu, cota detinuta de reperele lamelare in structura pietei va ajunge la un nivel cuprins intre 9% si 11%".

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter