RO EN
Coșul este gol

CARMEUSE: Redresarea economica va fi lenta, dar progresiva

Grupul Carmeuse (Belgia), unul dintre cei mai importanti producatori de var la nivel international, a inregistrat, in primele noua luni ale anului curent, o cifra de afaceri neta de 709,1 milioane de euro, in scadere fata de intervalul similar din 2008, cand valoarea acesteia a fost de 924,7 milioane de euro. Rezultatele fianciare negative reflecta recesiunea accentuata a mediului economic, afacerile companiei fiind dependente de sectoarele siderurgic si de constructii. Diminuari de 24%-25% s-au anuntat atat in Europa, cat si in America de Nord, in ciuda eforturilor societatii de reducere a costurilor. Astfel, in Europa Centrala si de Est vanzarile au scazut cu 25% fata de perioada ianuarie - septembrie 2008, unitatile de productie ale firmei din cadrul ECE functionand la 30%-45% din capacitate. Aceleasi tendinte au fost raportate si in America de Nord, unde cifra de afaceri neta a grupului a scazut cu 24%. Declinul s-a observat in cadrul tuturor categoriilor de produse. In ceea ce priveste perspectivele pentru intervalul urmator, reprezentantii grupului estimeaza o redresare lenta, dar progresiva a mediului economic, in timp ce conditiile pietei vor genera noi provocari pentru companie.
Carmeuse desfasoara activitati de extractie si prelucrare a calcarului cu continut ridicat de calciu si a pietrei dolomitice in var, precum si de productie a materialelor conexe, pentru consumatori industriali si comerciali. Grupul este prezent in aproximativ 70 de state din Europa de Vest (Italia, Belgia, Franta si Olanda), Europa Centrala si de Est (Slovacia, Cehia, Ungaria, Romania si Turcia), America de Nord (Statele Unite si Canada) si Africa (Ghana). Grupul deruleaza activitati de productie si in Romania, prin intermediul subsidiarei Carmeuse Holding. Astfel, din anul 2000, societatea detine trei unitati de productie, localizate in Campulung Muscel, Deva si Fieni, achizitia si modernizarea acestora necesitand investitii ce au insumat 54 milioane de euro. Informatii suplimentare, la www.carmeuse.com

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter