RO EN
Coșul este gol

TASSULLO: Investitii in cresterea si optimizarea productiei

Cezar Margine, manager al departamentului de marketing din cadrul producatorului de materiale de constructii Tassullo, estimeaza o crestere procentuala cu doua cifre a afacerilor companiei fata de nivelul din 2012, mizand pe o intensificare a campaniilor de comunicare, pe o consolidare a retelei comerciale, pe cresterea exporturilor si a portofoliului de produse comercializate in Romania. Estimarea generala a pietei locale de adezivi si mortare uscate in 2013, este de contractie de minimum 10%, in pofida unei usoare cresteri raportate de furnizorii specializati, in primele trei luni ale anului curent.
 
- Ce obiective ati stabilit pentru acest an?
- In a doua jumatate a anului in curs avem in vedere continuarea procesului de dezvoltare si consolidare a prezentei produselor Tassullo in toate zonele din tara, in special prin cresterea disponibilitatii teritoriale a echipei de vanzari si consilierilor tehnici. In ceea ce priveste capacitatea de productie, vom aloca fonduri importante pentru cresterea numarului de unitati de productie, dar si pentru optimizarea celei deja existente. Unitatea de productie pe care o detinem la Bolintin Deal este complet automatizata, avand utilaje de ultima generatie si, alaturi de Centrul de Cercetare si Dezvoltare, reprezinta o garantie a constantei si calitatii produselor noastre.
 
- In ce fel se dezvolta vanzarile companiei la nivel national?
- Afacerile Tassullo se inscriu pe un trend crescator continuu atat din punct de vedere al cotei de piata, cat si al cantitatilor si valorii totale a vanzarilor realizate. Datorita unui management optim al raportului dintre echipa de vanzari si zonele acoperite, am reusit sa ne dezvoltam, in acest an, in anumite zone ale tarii in care nu aveam randamentul dorit in anii trecuti. Suntem prezenti in intreg teritoriul tarii, prin reprezentantii de vanzari si consilierii tehnici. Cele mai prolifice zone au ramas, in 2013, regiunile Bucuresti-Ilfov, centrul si nordul Transilvaniei si Banatul, in timp ce in topul vanzarilor s-au mentinut adezivii pentru termosistem, tencuielile si adezivii pentru placari ceramice. Un factor satisfacator este reprezentat de cresterea notabila inregistrata in acest an pentru livrarile de produse speciale (materiale pentru restaurari pe baza de var hidraulic natural, impermeabilizanti, adezivi speciali, mortare pentru infrastructura).
 
- Cum estimati ca va evolua programul national de reabilitare termica in acest an?
- Nu credem intr-o intensificare a programului de reabilitare termica in 2013 fata de anul anterior, in pofida unui posibil sprijin financiar din partea Uniunii Europene anuntat de autoritati, deoarece, pana in acest moment, proiectul respectiv se afla mult sub nivelul inregistrat anul trecut. Se poate vorbi numai de o reluare a lucrarilor de reabilitare termica, prin programul ce faciliteaza accesarea fondurilor europene. Nivelul de anul trecut, insa, nu va fi atins. In primul trimestru din 2013, piata locala de constructii si-a mentinut traiectoria liniara, constanta, fiind la acelasi nivel din perioada corespunzatoare a anului trecut. Prognoza pentru piata de constructii din Romania, pana la finele anului 2013, este de o contractie a pietei. In ceea ce priveste evolutia companiei noatre, Tassullo inregistreaza o crestere, atat din punct de vedere al cifrei de afaceri, cat si refritor la cota de piata detinuta.
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter