RO EN
Coșul este gol

SIKA si-a propus o evolutie anuala de 6%-8% pana in 2018

Producatorul elvetian de materiale de constructii Sika, ce deruleaza afaceri anuale de 21 milioane de euro in Romania, a inregistrat o crestere de 5,6% a vanzarilor calculate in monede locale (-1,2% in franci elvetieni - CHF) in primele sase luni ale anului in curs fata de aceeasi perioada din 2014, pana la 2,62 miliarde CHF. Potrivit datelor incluse in raportul financiar semestrial al companiei, au fost consemnate evolutii importante la nivelul tuturor diviziilor. "Aprecierea francului elvetian in raport cu moneda unica europeana a generat un efect nefavorabil (-6,8%) asupra afacerilor companiei, ducand la un rezultat negativ al vanzarilor, evaluat la -1,2%. Impactul negativ al consolidarii monedei elvetiene a fost compensat, insa, de cresterea cantitativa a livrarilor, dar si de continuarea implementarii masurilor de eficientizare a activitatii", se arata in documentul citat.
Profitul operational a crescut, in primele sase luni ale anului in curs, cu 8,3%, pana la 288,6 milioane CHF, in timp ce profitul net s-a majorat cu 11,1%, la 197,3 milioane CHF. "In pofida contextului economic nefavorabil, cei 17.000 de angajati ai companiei si-au demonstrat, inca o data, competentele si angajamentul si au realizat noi rezultate-record. Cresterea de 11,1% a profitului net este un indicator convingator, avand in vedere aprecierea francului elvetian. Mai mult, evolutiile de peste 10% ale vanzarilor din SUA, America Latina, Orientul Mijlociu, Europa de Est, din sud-estul Asiei sau din regiunea Pacific subliniaza eficienta modelului nostru de crestere si ne permite sa privim spre a doua jumatate a anului si, in general, spre viitor, cu incredere", a declarat Jan Jenisch, CEO al Sika.
In a doua jumatate a lui 2015, conducerea grupului elvetian estimeaza ca va deschide intre sapte si noua fabrici, acestea urmand a contribui la o crestere anuala de 6%-8% pana in 2018, in conditiile mentinerii unui curs valutar stabil.
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter