RO EN
Coșul este gol

SIKA estimeaza noi cresteri in acest an, inclusiv la nivel local

Producatorul elvetian de materiale chimice pentru constructii Sika, activ la nivel national prin filiala Sika Romania cu sediul in Brasov si afaceri anuale de circa 20 milioane de euro, a raportat o crestere de 13% a veniturilor din 2014, pana la 5,57 miliarde franci elvetieni (CHF). "In 2014 am continuat sa ne dezvoltam, inregistrand cea mai buna perioada din istoria grupului. Am consemnat recorduri ale vanzarilor la nivelul tuturor regiunilor si ne-am depasit toate obiectivele pe care le-am avut anul trecut. Evolutia spectaculoasa din 2014 a determinat majorarea profitului operational cu 21%, pana la 633,2 milioane CHF, respectiv cu 28% a rezultatului financiar net, la 441,2 milioane CHF", a declarat Jan Jenisch, CEO al grupului Sika.
Din punct de vedere regional, subsidiarele din regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa) au raportat o crestere de 13,3%, afacerile din America de Nord s-au majorat cu 7,9%, vanzarile din zona Asia-Pacific au inregistrat un avans mediu de 12,9%, iar cele din America Latina s-au mentinut, la randul lor, pe un trend ascendent (+16%).
Dezvoltarea accelerata si expansiunea pe pietele emergente a continuat in 2014, cand Sika a inaugurat fabrici in Brazilia, Mexic, Indonezia, Singapore, India si Serbia. In SUA au fost puse in functiune doua unitati de fabricatie, in Atlanta si Denver. Totodata, anul trecut au fost infiintate noile filiale din Sri Lanka, Bosnia-Hertegovina, Albania, Mozambic, Coasta de Fildes si Nigeria.
La nivel de grup, la finele anului 2014 Sika lucra cu 16.895 de angajati, din care 873 in cadrul departamentului de cercetare-dezvoltare (R&D), obtinand 70 de patente pentru produse noi.
In ceea ce priveste activitatea din Romania, conducerea locala a companiei estimeaza ca vanzarile de adezivi si sisteme pentru pardoseli vor creste, datorita extinderii portofoliului specializat cu cinci produse noi, ce vor fi fabricate in unitatea inaugurata in 2014 la Capusu Mare (judetul Cluj). Aceasta are o capacitate 50.000 de tone anual si produce atat mortare speciale, cat si adezivi. La mijlocul anului 2013, Sika Romania a achizitionat de la compania Deutek, in comuna Capusu Mare, o hala de 2.000 mp, impreuna cu spatii de depozitare si birouri, amplasate pe un teren cu o suprafata de 20.000 mp, dar si echipamente constand in doua linii de productie complet automatizate.
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter