RO EN
Coșul este gol

HENKEL: Plan amplu de extindere, derulat la nivel national

Producatorul de adezivi si mortare uscate Henkel Romania, ce comercializeaza pe piata interna gama Ceresit, a finalizat investitia de 3,5 milioane de lei pentru eficientizare energetica a unitatii de fabricatie din Pantelimon. Proiectul, implementat pe o perioada de 12 luni, a vizat modificarea tehnologiei de uscare a nisipului prin apicarea unui uscator modern, fiind cofinantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR). "Investitia se inscrie in strategia  grupului german Henkel de a modernizare a fabricilor din intreaga lume, in vederea reducerii impactului acestora asupra mediului si cresterii eficientei economice a productiei. In urma utilizarii noii tehnologii, se va obtine o reducere de minimum 10% a consumului brut de energie in cadrul procesului tehnologic de uscare a nisipului si o diminuare similara a cheltuielilor de intretinere pentru uscatoare in primii cinci ani dupa implementarea proiectului", a declarat Albert Sutru, director de proiect in cadrul Henkel Romania.
Conform datelor disponibile in domeniu, piata locala a adezivilor si mortarelor uscate s-a inscris pe un trend descrescator in 2012, pentru anul in curs estimandu-se cel mult o stabilizare a activitatii. In continuare, se preconizeaza ca segmentul va fi sustinut, preponderent, de piata renovarilor. In acest context, Henkel a derulat un plan amplu de extindere pe piata interna a adezivilor, dupa ce anul trecut a finalizat constructia celei mai noi unitati de productie din cadrul subsidiarei locale, la Roznov (judetul Neamt), in urma unei investitii de circa 10 milioane de euro. Compania si-a majorat, astfel, cu 200.000 de tone/an capacitatea de fabricatie a adezivilor si mortarelor uscate. Valoarea totala a investitiilor realizate de companie in Romania depaseste 40 milioane de euro.
Conform celor mai recente date disponibile, grupul german Henkel a inregistrat, in primele noua luni ale anului trecut, o crestere cu 6,6% a vanzarilor de adezivi, la 6,25 miliarde euro, in timp ce afacerile totale ale companiei s-au situat la 12,5 miliarde euro. Informatii suplimentare, la www.henkel.ro
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter