RO EN
Coșul este gol

HENKEL: Majorare cu 4,2% a vanzarilor de adezivi din perioada iulie - septembrie

Vanzarile de adezivi si mortare uscate ale grupului german Henkel au consemnat o crestere organica de 4,2% in trimestrul al treilea al anului in curs, evolutie confirmata si la nivel local. Rezultatele raportate de subsidiarele din Europa de Est si Asia, in cadrul carora sunt incluse si afacerile cu materiale de constructii ale Henkel Romania, indica majorari semnificative, ce au avut o contributie importanta la incasarile totale de peste doua miliarde euro ale diviziei. Filiala locala este condusa, din luna octombrie 2013, de Andrei Dumitrescu. La nivel national, pentru anul in curs se estimeaza o crestere cu 10% a vanzarilor de adezivi, dupa un avans de 15% raportat la finele lui 2012. Anul trecut, cifra de afaceri inregistrata de Henkel Romania (inclusiv pe segmentul bunurilor de larg consum) a depasit 136 milioane de euro, in crestere cu 12% fata de nivelul din 2011.
La nivel de grup, vanzarile realizate de Henkel in trimestrul al treilea au atins valoarea de 4,18 miliarde euro, cu 2,6% sub rezultatul inregistrat in perioada similara din 2012, in special ca urmare a impactului cursului de schimb valutar (-6,7%). Din punct de vedere regional, vanzarile din Europa de Vest au crescut cu 0,7%, in pofida contextului dificil si a recesiunii din sudul continentului, afacerile totale consemnate in zona fiind de 1,41 miliarde euro. In Europa de Est, livrarile au crescut organic cu 6,2%, la 822 milioane de euro, contributiile Rusiei si Turciei fiind semnificative. Activitatea din regiunea Africa/Orientul Mijlociu a fost, in continuare, afectata de instabilitatea politica si sociala din aceste tari. Totusi, vanzarile din zona au crescut cu 23,1%, pana la 269 milioane de euro, in timp ce veniturile obtinute in Asia-Pacific s-au majorat cu 1,8%, la 631 milioane de euro.
Pentru intregul an in curs, Henkel se asteapta la cresteri ale vanzarilor cuprinse intre 3% si 5%, la nivelul tuturor diviziilor. Pentru informatii suplimentare, click aici!
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter