RO EN
Coșul este gol

DURAZIV: Vanzari de adezivi pentru termoizolarea a 3.000 de apartamente

Producatorul de materiale de constructii Duraziv a anuntat o majorare substantiala a vanzarilor de produse care pot fi puse in opera la temperaturi aflate sub zero grade, in septembrie si octombrie a.c. livrarile de adezivi speciali crescand de patru ori fata de nivelul aceleiasi perioade din 2010. Societatea produce cinci sortimente de adezivi aplicabili la temperaturi negative, pentru polistiren expandat/extrudat, vata minerala, masa de spaclu aditivata suplimentar cu silicon si pentru placarile ceramice la exterior. In primele noua luni ale acestui an, Duraziv a inregistrat o crestere de 32,7% a cifrei de afaceri fata de intervalul corespunzator din 2010, vanzarile de adezivi sporind cu peste 40%. Pentru 2011, reprezentantii societatii vizeaza o evolutie de 30% a veniturilor fata de nivelul de 13,5 milioane de euro consemnat anul trecut.
George Bocai, director tehnic al Duraziv: "In general, intervalul de lucru recomandat si respectat de majoritatea producatorilor si utilizatorilor de produse aplicabile la temperaturi joase este de cuprins intre 5 si 30 de grade Celsius. Duraziv a creat, insa, o serie de produse care folosesc o combinatie de aditivi si lianti cu reactivitate mare si se pot aplica fara probleme pe timp geros. In ultimele luni au crescut substantial vanzarile acestui tip de materiale, care pot fi utilizate si in conditii aparent nefavorabile constructiilor. Adezivii de iarna pot fi aplicati si la temperaturi de pana la -5°C, putand fi folositi in orice proiect de reabilitare termica. Fata de un produs uzual, care fie ar ingheta la temperaturi sub 0°C fie nu s-ar intari absolut deloc, sortimentele de iarna se disting prin faptul ca, odata amestecate cu apa si aplicate pe perete, se intaresc in circa 2-3 ore, iar dupa 24 de ore deja incep sa capete un aspect uscat. In acest caz, apa care s-ar fi evaporat in mediul exterior la temperaturi pozitive, aici este consumata chimic de adeziv si aditivi".

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter