RO EN
Coșul este gol

VAILLANT si-a propus o stabilizare a vanzarilor, la 17,8 milioane de euro

Furnizorul de sisteme pentru incalzire Vaillant Group Romania si-a propus pentru 2015 stabilizarea cifrei de afaceri la nivelul de 17,8 milioane de euro realizat anul trecut, in contextul in care piata de profil se va modifica substantial, ca urmare a intrarii in vigoare a noilor norme europene in domeniu. Filiala locala a grupului german, cu afaceri anuale de 2,4 miliarde euro si 12.000 de salariati in 2013, a raportat o crestere cu 9% a vanzarilor din 2014 in raport cu nivelul anului anterior. "Anul in curs va reprezenta o perioada foarte buna pentru furnizorii de centrale termice. Noile normative europene care vor intra in vigoare vor aduce schimbari ce presupun o evolutie a performantelor produselor comercializate. Vor fi impuse standarde ridicate in ceea ce priveste eficienta centralelor, care vor fi evidentiate prin etichetare. Se standardizeaza, astfel, modul in care este prezentata eficienta produselor, de unde va rezulta o exploatare mult mai buna. Bineinteles ca noile produse vor fi mai scumpe, insa vor genera economii importante prin scaderea consumului", a declarat Paul Vintila, Marketing & Sales Manager in cadrul Vaillant Group Romania.
In acest context, reprezentantul companiei estimeaza o crestere de 5% pe piata centralelor termice murale in 2015, fata de nivelul anului anterior, cand s-au comercializat circa 140.000 de unitati. Cantitativ, sectorul de profil ar putea ajunge, astfel, la circa 150.000 de echipamente comercializate in acest an. In 2014, Vaillant a livrat circa 36.600 de centrale termice murale, din care 3.600 de echipamente electrice, de unde rezulta o cota de piata de 24% a companiei. "Anul 2014 a reprezentat o perioada a inlocuirilor centralelor vechi, trend schimbat fata de situatia din 2013, cand o pondere de 70% din vanzarile totale de pe piata erau determinate de debransarea populatiei de la sistemul centralizat de incalzire. In prezent, exista un parc instalat de peste 1,6 milioane de centrale care trebuie inlocuite. Totodata, in 2014 a evoluat foarte mult si cererea provenita din sectorul constructiilor rezidentiale. A fost un an in care am devenit un jucator extrem de activ pe acest segment", a mai spus Paul Vintila. Apogeul pietei locale de centrale termice murale a fost atins in anul 2003, cand s-au comercializat peste 250.000 de unitati.
Din punct de vedere al structurii cererii din 2014 de pe piata centralelor termice murale, cele mai multe vanzari au fost realizate pe segmentul produselor ieftine (65%), urmat de cele din gamele medii (20%) si premium (15%). "Performanta noastra este inversa celei de pe piata, astfel incat o pondere de 60% din vanzari constituie cota aferenta produselor premium, 25% fiind cea pentru segmentul mediu si numai 15% pentru cel economic. Urmarim o crestere sustenabila a activitatii si avem nevoie de relatii durabile si de un mediu de afaceri coerent, care sa ne permita existenta viitoare pe aceasta piata", a mai spus reprezentantul Vaillant Group Romania.
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter