RO EN
Coșul este gol

ARISTON: Rezultate trimestriale favorabile, datorate achizitiilor si cursului de schimb

Grupul italian Ariston, lider global in productia de echipamente din gama HVAC, a obtinut venituri nete de 1,72 miliarde euro in primele noua luni ale acestui an, dupa o crestere de 22,2% in raport cu perioada corespunzatoare din 2021. Indicatorul de profitabilitate operationala (EBIT ajustat) a ajuns la 139,5 milioane de euro, fiind cu 2,4% peste nivelul primelor noua luni ale anului trecut. Datele pentru trimestrul al treilea indica o crestere de 18,7%, din care 7,2% a fost generata de achizitia companiei Chromagen si 5,5% de efectul favorabil al cursului de schimb valutar.
"Trimestrul al treilea a reprezentat pentru Ariston o noua perioada de crestere sustinuta, avand ca motor cererea de echipamente si solutii bazate pe energia regenerabila. Procesul de achizitie a companiei Centrotec Climate Systems, cea mai mare tranzactie din istoria Ariston, continua conform planurilor. Am obtinut aprobarile autoritatilor antitrust si urmeaza sa finalizam tranzactia intr-o adunare generala extraordinara", a declarat Paolo Merloni, presedintele executive al grupului Ariston.
"Evolutia businessului in trimestrul al treilea a fost in linie cu planurile noastre, in pofida unei incetiniri a activitatii pe pietele de pe continentul american. Prezenta noastra globala a ajutat la contracararea impactului pe care l-a avut oprirea productiei din fabricile din Genga si Cerreto, ca urmare a inundatiilor din luna martie. In prezent, activitatea in cele doua unitati a fost reluata partial", a precizat Laurent Jacquemin, CEO la Ariston.
Conform datelor grupului, activitatea la fabrica din Genga a fost reluata dupa 7 luni de oprire, iar cea din Cerreto D’Esi s-a reluat, treptat, dupa 3 saptamani in care a fost intrerupta, in prezent functionand partial. Conducerea Ariston estimeaza ca va relua complet operatiunile celor doua fabrici in primul trimestru din 2023.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter