Grupul italian Ariston, lider global in productia de echipamente din gama HVAC, a obtinut venituri nete de 1,72 miliarde euro in primele noua luni ale acestui an, dupa o crestere de 22,2% in raport cu perioada corespunzatoare din 2021. Indicatorul de profitabilitate operationala (EBIT ajustat) a ajuns la 139,5 milioane de euro, fiind cu 2,4% peste nivelul primelor noua luni ale anului trecut. Datele pentru trimestrul al treilea indica o crestere de 18,7%, din care 7,2% a fost generata de achizitia companiei Chromagen si 5,5% de efectul favorabil al cursului de schimb valutar.
"Trimestrul al treilea a reprezentat pentru Ariston o noua perioada de crestere sustinuta, avand ca motor cererea de echipamente si solutii bazate pe energia regenerabila. Procesul de achizitie a companiei Centrotec Climate Systems, cea mai mare tranzactie din istoria Ariston, continua conform planurilor. Am obtinut aprobarile autoritatilor antitrust si urmeaza sa finalizam tranzactia intr-o adunare generala extraordinara", a declarat Paolo Merloni, presedintele executive al grupului Ariston.
"Evolutia businessului in trimestrul al treilea a fost in linie cu planurile noastre, in pofida unei incetiniri a activitatii pe pietele de pe continentul american. Prezenta noastra globala a ajutat la contracararea impactului pe care l-a avut oprirea productiei din fabricile din Genga si Cerreto, ca urmare a inundatiilor din luna martie. In prezent, activitatea in cele doua unitati a fost reluata partial", a precizat Laurent Jacquemin, CEO la Ariston.
Conform datelor grupului, activitatea la fabrica din Genga a fost reluata dupa 7 luni de oprire, iar cea din Cerreto D’Esi s-a reluat, treptat, dupa 3 saptamani in care a fost intrerupta, in prezent functionand partial. Conducerea Ariston estimeaza ca va relua complet operatiunile celor doua fabrici in primul trimestru din 2023.