RO EN
Coșul este gol

ANALIZA: Majorare sustinuta a cererii globale de pompe de caldura

Cererea globala de pompe de caldura este planificata sa se majoreze cu 5,9% pe an, ajungand la o valoare de 36,2 miliarde USD in 2022. Astfel, pompele de caldura vor depasi, ca vanzari, celelalte tipuri de echipamente HVAC, datorita eficientei energetice si capacitatii de a oferi atat functiuni de incalzire, cat si conditionare a aerului, fara a fi nevoie de echipamente suplimentare. Acestea sunt doar cateva din concluziile raportului Global HVAC Equipment, un nou studiu realizat de Freedonia Group, cere constituie o renumita companie de cercetare a pietei, din Cleveland – Ohio (SUA).
Potrivit analistilor americani, regiunea Asia/Pacific va reuni majoritatea cererii globale de pompe de caldura. Tari precum China promoveaza instalarea pompelor de caldura ca o alternativa ecologica la echipamentele traditionale de tip HVAC, in timp ce cladirile din regiune ofera adeseori infrastructura necesara instalarii pompelor de caldura. In consecinta, pompele de caldura isi vor creste ponderea in cadrul cererii mondiale de echipamente HVAC, pana la 27%, in anul 2022. Proprietatile de eficienta energetica specifice pompelor de caldura fac, de asemenea, din acestea, o alternativa atractiva la sistemele de aer conditionat, cu precadere in Europa de Vest si in sudul Statelor Unite ale Americii, dupa cum se mai precizeaza in raport.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter