RO EN
Coșul este gol

SIEMENS: Avans de 7% pe segmentul tehnologiilor pentru constructii

In trimestrul intai al anului fiscal 2016, care se incheie la 30 septembrie a.c., concernul international Siemens a inregistrat comenzi in crestere de 27% fata de perioada de referinta, acestea cumuland 22,8 miliarde euro. In planul incasarilor, performanta s-a imbunatatit cu 8%, astfel incat veniturile au ajuns la aproape 18,9 miliarde euro. Dupa ajustarile valutare, cresterea comenzilor s-a plasat la 22%, iar cea a vanzarilor la 4%. Progresul a fost incurajat de castigarea unor contracte majore in Europa si Africa.
Pe segmentul de turbine eoliene si energie regenerabila, rezultatele financiare au totalizat 1,19 miliarde euro (-19%), cel mai important contract vizand constructia si service-ul pentru un complex eolian offshore din Marea Britanie. In ceea ce priveste tehnologiile pentru constructii, in sectorul respectiv avansul a fost de 7% (3% in termeni reali), iar incasarile au atins 1,47 miliarde euro. Cea mai mare parte a contractelor s-au realizat peste ocean. Conducerea grupului anticipeaza ca, pe termen scurt, provocarile macroeconomice se vor mentin, concomitent cu crestere a complexitatii problematicii geopolitice. Cu toate acestea, este de asteptat ca eficienta afacerilor Siemens pe segmentul industrial sa se consolideze, activitatile respective generand o marja de 10%.
In Romania, compania este prezenta de peste un secol, cele mai recente rapoarte financiare aratand o cifra de afaceri de 613 milioane de lei. Societatea are sediul central in Bucuresti si puncte de lucru in Brasov, Brazi, Cluj-Napoca, Galati, Iasi, Sibiu, Targu Mures si Timisoara. Siemens deruleaza inclusiv operatiuni de fabricatie pe plan local, prin intermediul unitatilor SIMEA, din Sibiu si Buzias si a centrului Siemens Industry Software, din Brasov. Unul dintre cele mai importante contracte realizate recent, cu o valoare de peste 100 de milioane de lei, a fost semnat cu Compania Nationala de Cai Ferate (CFR) si are ca obiect realizarea de actiuni de proiectare/executie pentru modernizarea instalatiilor de centralizare electromecanica, pe tronsonul Siculeni - Adjud. Pentru informatii suplimentare, click aici

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter