RO EN
Coșul este gol

SCHNEIDER ELECTRIC: Eficientizarea energetica impulsioneaza afacerile

Vanzarile Schneider Electric Romania au crescut constant in ultimii ani, rezultatele fiind in linie cu tintele stabilite de managementul companiei. La nivel de grup, veniturile totale realizate la nivel international s-au situat la 24 miliarde euro, pentru 2014 fiind estimate noi cresteri ale vanzarilor, confirmate deja prin rezultatele din semestrul intai. In prezent, Schneider Electric este unul dintre cei mai importanti furnizori pentru segmentul de materiale electrice, asigurand solutii complexe pentru diverse piete: energie si infrastructura, industrie, cladiri comerciale, centre de date si proiecte rezidentiale. Potrivit portalului Ministerului Finantelor Publice, Schneider Electric Romania a raportat pentru 2013 o cifra de afaceri de 48 milioane de euro (211,6 milioane de lei), in crestere cu 10,2% fata de nivelul anului anterior.
Interviu cu
Florentina Totth (44 de ani), presedinte al Schneider Electric Romania si Republica Moldova.
 
- Cum a evoluat sectorul de aparataj si materiale pentru instalatii electrice in ultima perioada?
- Deoarece eficienta energetica reprezinta deja o prioritate pentru consumatori, acest domeniu a devenit tot mai complex, iar trendul respectiv se va manifesta inclusiv in acest an. Efectele recesiunii s-au deosebit printr-o accentuare a tendintei de economisire a consumatorilor, iar un mod eficient si inteligent de a reduce costurile este reprezentat de orientarea catre solutii simple, ce pornesc de la senzori de prezenta sau variatoare de intensitate luminoasa si ajung pana la sisteme de control prin intermediul standardului international KNX. In ceea ce priveste sectorul cladirilor, luand in calcul directiva Uniunii Europene conform careia din anul 2021 toate imobilele noi trebuie sa aiba un consum aproape nul de electricitate, observam, de asemenea, o consolidare a cererii de produse cu performante deosebite din acest punct de vedere.
 
- Care sunt cele mai solicitate sisteme specifice?
- In Romania, Schneider Electric a inregistrat cresteri in zona echipamentelor ce asigura eficienta energetica prin aplicatii de management al costurilor in vederea gestionarii consumului. O mare parte a solutiilor care se folosesc in aceasta zona se incadreaza in categoriile detectoarelor de miscare si prezenta, programatoarelor orare, centralelor de masura pentru identificarea economiilor de energie si echipamentelor specializate in compensarea energiei reactive.
 
- Mentionati principalele proiecte pentru care livrati produse.
- In general, strategia noastra este orientata in directia consolidarii parteneriatelor dezvoltate de-a lungul timpului atat cu mari grupuri internationale cat si cu firme locale - distribuitori autohtoni, integratori de sistem, constructori de panouri, societati specializate in instalatii electrice, precum si cu beneficiarii proiectelor implementate de acestia. Momentan, suntem implicati in cateva proiecte de eficienta energetica, furnizand, echipamentele necesare pentru o serie de proiecte din domeniul constructiilor (in principal, cladiri de birouri si centre comerciale) amplasate in Bucuresti, Cluj-Napoca si Timisoara.
 
- Ce obiective ati stabilit pe termen scurt si mediu?
- Pentru anul in curs, ne propunem sa promovam in continuare produse si servicii care sa raspunda cat mai bine solicitarilor clientilor nostri. Totodata, intentionam sa completam portofoliul cu inovatii, cum ar fi, de exemplu, automate programabile de ultima generatie, noi game de regulatoare de temperatura, relee statice si electromecanice. O alta propunere este cea a solutiilor pentru compensarea energiei reactive. De asemenea, pregatim si alte lansari de produse care vizeaza in special domeniile IT&C si cel industrial.
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter