Lapp Romania, parte a grupului german Lapp si unul dintre liderii pietei de solutii integrate si produse recunoscute in domeniul cablurilor si tehnologiei de conectare, si-a majorat capitalul social cu doua milioane de euro, atingand 3 milioane de euro, pregatindu-se de o noua etapa de crestere.
"Anul 2019 a fost pentru Lapp unul de consolidare a parteneriatelor. Ne-am extins portofoliul si am reusit sa oferim clientilor solutii personalizate, la timp. O alta zona de dezvoltare a fost promovarea unor noi solutii destinate transferului de date in conditii sigure si rapide, deoarece, in perspectiva Revolutiei Industriale 4.0 cunoscuta si ca Internet of Things (IoT), una dintre problemele cele mai presante o reprezinta cresterea exponentiala a volumului de date care se transfera intre elementele care constituie un flux de productie. Cererea de cabluri si conductori se aliniaza, astfel, cu trendul evolutiei industriei si este in special corelata cu dezvoltarea automatizarilor industriale, nisa in care Lapp exceleaza si in care putem oferi solutii integrate de tip plug&play particularizate pentru orice aplicatii industriale", a precizat Dan Ionas, Director de Vanzari in cadrul Lapp Romania.
Compania livreaza pe piata locala cabluri de forta si comanda marca Ölflex®, sisteme de transmitere de date Unitronic®, sisteme de transmisie optica Hitronic®, sisteme de transmitere a datelor pentru tehnologia Ethernet - Etherline®, conectori industriali Epic®, presetupe Skintop®, tuburi de protectie si lanturi portcablu Silvyn® si sisteme de etichetare a cablurilor Fleximark®, avand un portofoliu de peste 40.000 de produse standard. Conform datelor companiei, in topul cererii se afla produsele din gama Ölflex®, insa in ultima perioada s-a inregistrat o crestere progresiva si pentru produsele dedicate automatizarilor industriale.
Obiective: cresterea bazei de clienti si dezvoltarea portofoliului de produse
"Anticipam o crestere continua in toate regiunile pentru anul financiar 2018/2019. Ne asteptam la o dezvoltare semnificativa datorata cererii tot mai mari de sisteme de transmitere a datelor, printre alti factori. In plus, dezvoltarea globala prin achizitia companiilor finlandeze SKS Automaatio si SKS Connecto, reprezinta un avantaj. Cu SKS Automaatio - ca lider in crearea de solutii de automatizare si asamblarea cablurilor - Lapp isi consolideaza pozitia in aceste domenii", a precizat Dan Ionas.
Ca obiective, Lapp Romania are in plan extinderea bazei de clienti si apropierea de mediul academic si proiectanti. "Incercam sa oferim solutii integrate pentru problemele cu care se confrunta clientii nostri. In acelasi timp, prin prelegeri, conferinte si training-uri incercam sa impartasim cunostintele noastre specialistilor din domeniul electric, automatizari, retele de date etc., astfel incat selectia produselor sa fie facuta pe baza unor criterii tehnice corecte", a mai spus reprezentantul Lapp Romania.
Datorita experientei grupului german Lapp, sunt disponibile si in Romania cele mai inovatoare produse si tehnologii disponibile pe plan mondial. "Semi-automatizarea liniei de productie din Stuttgart ne permite sa producem ansambluri de cabluri servo premufate Ölflex® Connect folosind cea mai recenta tehnologie eficient, rapid si sigur. O alta tehnologie implementata de Lapp o constituie intretinerea predictiva - unul dintre principalele si cele mai promitatoare beneficii ale digitalizarii in fabrici. Caseta de monitorizare predictiva de la Lapp este introdusa pur si simplu in cablu pentru a fi monitorizat si nu este vizibila pentru un PLC conectat. Dezvoltarea rapida a pietei in acest sens preseaza companiile sa adopte un ritm alert, automatizat, pentru a ramane competitive", concluzioneaza Victoria Rece, Specialist Marketing in cadrul Lapp Romania.