Electromontaj, companie specializata in proiectarea, constructia si mentenanta retelelor de distributie a energiei electrice, l-a numit la conducere pe Ionut Adrian Tanasoaica. Managerul il inlocuieste pe Dumitru Corduneanu, care si-a incheiat mandatul prin retragerea din activitate, potrivit datelor companiei.
Numirea lui Ionut Tanasoaica, dupa doi ani in care a ocupat pozitia de Director General Adjunct in cadrul companiei, vine ca in continuarea unui proces de rebranding, care a stabilit noile directii de actiune si obiective ale Electromontaj SA. Compania deruleaza proiecte in Europa, Orientul Mijlociu si Africa si lucreaza la o strategie complexa de sustinere a procesului de tranzitie globala catre un viitor sustenabil, bazat pe electricitate.
Ionut Tanasoaica s-a alaturat grupului in 2020, ca Director Financiar, apoi, in scurt timp a devenit Director General Adjunct. Managerul a avut o contributie importanta la cifra de afaceri record a companiei din 2021, de 70 milioane de euro, prin livrarea de proiecte la cheie catre clientii strategici ai Electromontaj. Inainte de a se alatura grupului, a detinut mai multe pozitii cheie in companii de consultanta si telecomunicatii.
"Ma simt extrem de onorat sa preiau acest rol si sa duc mai departe succesul anilor precedenti alaturi de o echipa de oameni extraordinari. Vreau sa folosesc cel mai important atuu al nostru, capacitatea de a mixa experienta unica de peste 70 de ani in constructii-montaj in domeniul energetic, cu inovatia prezentului, pentru a sprijini un viitor electric. De asemenea, printre obiectivele mele ca CEO se numara extinderea businessului Electromontaj, digitalizarea companiei si dezvoltarea investitiilor in zona de productie si proiecte internationale. Totodata, ne vom dedica eforturile sa asiguram clientilor si partenerilor nostri cea mai buna experienta si calitate a serviciilor", a declarat Ionut Tanasoaica, noul CEO Electromontaj.
In cei peste 70 de activitate, grupul Electromontaj a proiectat si construit peste 400.000 km de linii aeriene de transport medie si inalta tensiune, 970 de substatii de 120-400 kV si 65.000 de substatii de pana la 63 kV. Compania a incheiat anul 2021 cu o cifra de afaceri de 70 de milioane de euro, avand peste 1.500 de angajati. Din grup fac parte si companiile Emfor Montaj, specializata in lucrari de fundatii, foraje si alte lucrari civile, si Iproeb, producator de cabluri, conductori, izolatori compoziti si alte echipamente electrice.
Grupul detine o fabrica de stalpi metalici zincati la Bucuresti, cu o capacitate de productie totala de 20.000 de tone pe an si o fabrica de cleme si armaturi in Campina cu o productie anuala de 750 tone de dispozitive si echipamente specifice tensiunii inalte, materializata in peste 890 de produse grupate in 22 de clase, folosite in special pentru lanturile de prindere conductor. De asemenea, prin Iproeb grupul detine doua fabrici in Bistrita, una de cabluri si conductori si una de automatizari si izolatori pentru cabluri.