RO EN
Coșul este gol

EATON: Crestere organica de 7% in trimestrul al doilea

Managerii corporatiei multinationale (de origine irlandeza) specializate in productia de sisteme de management al electricitatii Eaton au anuntat, pentru trimestrul al doilea din 2018, o cifra de afaceri de 5,5 miliarde USD, cu +7% mai mare in raport cu cele trei luni corespunzatoare din 2017 (avansul organic a fost de 7%, circa 1% constituind aportul pozitiv al cursului de schimb valutar, anulat de un impact de -1% generat de renuntarea la o cota de actiuni din cadrul companiei JV, concomitent cu formarea Eaton Cummins JV). Comenzile din perioada respectiva au sporit pentru toate diviziile, profitabilitatea neta situandu-se la 610 milioane USD (+18%). Pentru primul semestru a.c., vanzarile au fost, astfel, de 10,4 miliarde USD, ceea ce reflecta o crestere de +7,6% in termeni reali. Prognozele referitoare la 2018 au fost modificate in sens pozitiv si indica o majorare de cel putin +14% a castigului pe actiune (stabilit actualmente intre 5,2 USD si 5,4 USD, mai mare cu 0,1 USD fata de previziunea anterioara), ceea ce reconfirma soliditatea strategiei de dezvoltare a Eaton. Analiza structurala a rulajului din trimestrul al doilea a.c. reflecta livrari in valoare de 1,8 miliarde USD pentru divizia de produse electrice (+4%), de 1,5 miliarde USD pentru cea de sisteme si servicii electrice (+7%), de 723 milioane USD pentru sectia de produse hidraulice (+14%), respectiv de 463 milioane USD pentru segmentul aerospatial (+6%).
In Romania, compania este reprezentata prin Eaton Electric, societate care se pozitioneaza pe un trend ascendent din punct de vedere al rezultatelor financiare. Astfel, in 2017, subsidiara Eaton din tara noastra a raportat vanzari putin peste 140 milioane de lei, in crestere cu +2,05% fata de exercitiul financiar precedent, cand a realizat o cifra neta de afaceri de circa 137,2 milioane de lei (+6,5%). Eaton Electric are 60 de angajati si sediul central in Bucuresti, operand la nivel national prin birouri comerciale situate in Brasov, Baia Mare, Constanta, Craiova, Cluj-Napoca, Iasi, Sibiu si Timisoara. Compania promoveaza pe plan local intregul spectru de produse specifice, distributia realizandu-se prin intermediul unei retele comerciale formate din distribuitori autorizati, tablotieri (constructori de tablouri electrice) si integratori de sisteme.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter