RO EN
Coșul este gol

ARCH-VISION: Sectorul de instalatii electrice - marcat de dispozitivele conectate

Specialistii din domeniul instalatiilor electrice au lucrat dintotdeauna cu cabluri, comutatoare, aparate electrice, corpuri de iluminat etc., dar acum - cel putin in Europa - trebuie sa faca fata noilor cerinte ce impun montajul asa-numitelor dispozitive „inteligente”, conectate. Astfel, peste 1.200 de specialisti, ce au dat curs intrebarilor dintr-un sondaj telefonic, au cazut de acord ca viitorul rol al electricianului este deja influentat de distinctia pe care o face intre produse/sisteme simple si cele complexe, respectiv de capacitatea de a pune in opera sistemele din ultima categorie. Acestea sunt rezultatele unui studiu elaborat recent de expertii companiei olandeze de cercetare si consultanta USP Marketing Consultancy (autori ai studiului Arch-Vision: Barometrul Arhitectural European), ce prezinta noile tendinte ale pietei europene de instalatii electrice.
„Electricienii cred ca imobilele inteligente reprezinta viitorul in toate tarile investigate in analiza, iar in Germania (cu 83% din raspunsuri in acest sens) ponderea este mai mare decat in Polonia - reprezentativa pentru Europa de Est (24%). Experienta specialistului in instalatii electrice reprezinta, de fapt, principala cerinta a clientilor. Cu toate acestea, electricienii urmeaza sa se orienteze spre lucrari complexe ce presupun conectarea sistemelor inteligente (la imobile nerezidentiale si locuinte de lux), intrucat pentru mediul rezidential, produse sau sisteme precum NEST si TOON fac posibil montajul acestora direct de beneficiarul final”, a declarat Mark de Graaf, autorul cercetarii.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter