RO EN
Coșul este gol

VRANCEA: Fonduri de 245 milioane de euro pentru lucrari la retelele utilitare

Un numar de 38 de comune din judetul Vrancea vor fi racordate la reteaua locala de canalizare si de alimentare cu apa potabila, printr-un proiect finantat din fonduri europene. Valoarea investitiei este de 245 milioane de euro si, in urma implementarii acesteia, 70% din populatia totala a judetului va fi racordata la reteaua de canalizare si va avea acces la apa potabila de calitate.
Proiectul este finantat prin Programul Operational Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020 si presupune extinderea cu 77 km a retelei locale de alimentare cu apa si modernizarea a 32 km de conducte existente, crearea unei retele de aductiune de 163 km si construirea a 46 de rezervoare de inmagazinare si a 15 statii de tratare a apei.
In ceea ce priveste sistemul de canalizare, reteaua se va extinde cu 251 km si alti 6 km de conducte vor fi reabilitate. Totodata, va fi construita o statie de epurare a apei uzate, care sa deserveasca aglomerari cu peste 10.000 de locuitori si alte doua unitati pentru aglomerari cu sub 10.000 de locuitori.
POIM este cel mai mare program operational al Romaniei si al doilea, ca dimensiune, din Uniunea Europeana, beneficiind de o alocare nerambursabila de peste 9,4 miliarde euro.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter