RO EN
Coșul este gol

Romania a platit peste doua miliarde euro pentru revendicarile antreprenorilor

Statul roman a platit, din 2007 pana in prezent, peste doua miliarde de euro pentru revendicarile antreprenorilor care urmaresc sa castige mai multi bani din contractele de infrastructura de transport, fara sa munceasca, a declarat Lucian Bode, ministrul Transporturilor, marti seara la Digi 24. Oficialul a catalogat platile ca “taxa pe prostie” a autoritatilor.
"De foarte multe ori, angajatii din minister sunt pusi in situatia in care antreprenorul, in loc sa urmareasca implementarea proiectului, in unele situatii urmareste cum sa castige mai multi bani fara sa munceasca. Atunci apar acele revendicari, unde Romania este in topul listei la nivel european. Romania a platit din 2007 pana in prezent peste doua miliarde de euro revendicari. Eu o numesc «taxa pe prostie», pe prostia autoritatilor, in conditiile in care tu pierzi procese la Curtea de Arbitraj de la Paris, in instanta, cu antreprenorul si platesti aceste revendicari, bani pe care nu i-a semnat in momentul in care a incheiat contractul. In schimb, suntem obligati, ca stat, sa platim acesti bani atat pe lucrarile rutiere, cat si pe cele din infrastructura feroviara", a declarat Lucian Bode.
Ministrul a mai precizat ca pe 7,8 kilometri din Autostrada Moldovei s-ar putea circula pana la sfarsitul lui 2020, mai precis pe breteaua spre Onesti. Motivul pentru care nu se circula pe o portiune mai mare il reprezinta „procedurile de finalizare in acord cu reglementarile europene”.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter