RO EN
Coșul este gol

MTIC: Incep lucrarile de proiectare a autostrazii Brasov-Bacau (A13)

Proiectul autostrazii A13 Brasov - Bacau a intrat in linie dreapta, dupa ce Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a desemnat, in urma licitatiei, castigatorul care va realiza Studiul de Fezabilitate si Proiectul tehnic de executie, respectiv, asocierea Search Corporation - Primacons Group.
Ordinul de incepere a lucrarilor de proiectare va fi semnat in aceasta saptamana, iar dupa finalizarea acestei etape se va organiza licitatia pentru constructia efectiva a primei autostrazi care va lega Moldova de Ardeal, comunica Ministerul Transporturilor. Realizarea proiectului tehnic si a studiului de fezabilitate beneficiaza de fonduri europene, iar contractul pentru realizarea celor doua etape a fost semnat in luna mai 2020.
"Exista in Bacau cateva persoane care, periodic, arunca tot felul de fumigene. Acum cateva luni, au fluturat amenintarea ca centura ocolitoare a Bacaului nu va mai primi finantare de la Guvernul Orban. S-a demonstrat ca nu au avut dreptate si CNAIR a platit constructorului toate facturile, la zi. Apoi, au spus ca nu se face autostrada A13 Bacau-Brasov si au fost surprinsi sa constate ca a fost incheiata licitatia si stabilit proiectantul. Acum, au venit cu o alta poveste, cum ca A13 nu ar fi prinsa in planul de infrastructura pe urmatorii ani. Nu, nu a mai fost prinsa autostrada Bacau - Brasov ca o promisiune, pentru ca A13 devine o realitate! (...) Autostrada Bacau - Brasov se va face, din fonduri europene", a declarat Lucian Bode, ministrul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor.
Contractul de servicii "Elaborare Studiu de Fezabilitate si Proiect Tehnic de Executie pentru Autostrada Brasov - Bacau", in valoare de 20 de milioane de lei (fara TVA) a fost semnat la sfarsitul lunii mai 2020 cu asocierea Search Corporation - Primacons Group. Durata contractului este de 30 luni, din care 18 luni pentru elaborarea studiului de fezabilitate, 8 luni pentru elaborarea proiectului tehnic de executie si 4 luni pentru acordarea serviciilor de asistenta tehnica cu privire la procesul de achizitie al contractului/lor de lucrari si pentru obtinerea finantarii aferente lucrarilor.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter