RO EN
Coșul este gol

GUVERN: Masuri suplimentare pentru continuarea lucrarilor la centura Capitalei

Guvernul a luat unele masuri pentru continuarea lucrarilor de modernizare a Centurii rutiere a Municipiului Bucuresti, in acest sens fiind aprobate proceduri suplimentare de expropriere pentru completarea planului de amplasament al lucrarii.
Printr-o Hotarare aprobata recent, Executivul a stabilit conditiile pentru declansarea procedurilor de expropriere pentru o suprafata totala de 78.777 mp, respectiv 256 de imobile, precum si alocarea sumei de 14,03 milioane de lei pentru plata despagubirilor. Imobilele se afla pe soseaua de centura a Capitalei, intre autostrada Bucuresti-Pitesti (A1, km 55+465) si DN7 (Pasajul Chitila) si DN2 - A2, pe raza localitatilor Chiajna, Chitila, Dragomiresti-Vale, Afumati, Pantelimon, Dobroesti, Cernica, Glina (judetul Ilfov), dar si din sector 1 al municipiului Bucuresti. Imobilele sunt detinute de 256 de persoane fizice si juridice diferite, sumele destinate despagubirilor urmand a se aloca de la bugetul de stat, prin Ministerul Transporturilor. Procedurile de expropriere vor fi efectuate de catre Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania SA (CNADNR).
***
In anul 2013 a fost publicata HG nr. 368/2013 privind declansarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privata situate pe amplasamentul proiectului denumit "Modernizarea Centurii Rutiere a Municipiului Bucuresti, intre A1 - DN 7 si DN 2 - A2". Cuantumul despagubirilor aprobate pana in prezent a fost de 48,9 milioane de lei si au fost consemnate pentru 317 imobile, cu o suprafata cumulata de peste 218.000 mp.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter