RO EN
Coșul este gol

FSDI: Finantare pentru constructia autostrazii Sibiu-Pitesti

Constructia autostrazii Sibiu-Pitesti ar putea beneficia de finantare prin Fondul Suveran de Dezvoltare si Investitii (FSDI), ce va fi infiintat de Executiv, conform programului de guvernare. Anuntul a fost facut de ministrul Economiei, Mihai Fifor, in timpul unei intrevederi cu Michèle Ramis, ambasadoarea Frantei la Bucuresti. Proiectul, in valoare totala de circa doua miliarde euro potrivit datelor din Master Planul General de Transport (MPGT), a fost solicitat in mai multe randuri de grupul Dacia-Renault, pentru dezvoltarea productiei de automobile.
"Autostrada (Sibiu-Pitesti) este o prioritate a guvernarii noastre si se lucreaza accelerat la proiectul de lege privind achizitiile speciale din infrastructura, energie si aparare. Autostrada este unul dintre proiectele finantabile prin FSDI. Dupa parcurgerea procedurilor de consultare publica si validarea de catre Eurostat, proiectul de lege a FSDI va fi adoptat de Guvern si va intra in dezbatere parlamentara, la inceputul lunii septembrie 2017", a declarat demnitarul roman.
De cealalta parte, ambasadoarea Michèle Ramis a precizat ca firmele franceze sunt interesate sa participe la dezvoltarea societatilor romanesti listate in FSDI, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei.
Potrivit noului program de guvernare, intrat in vigoare la finele lunii iunie 2017, se estimeaza ca prin FSDI vor intra in economia Romaniei fonduri totale de 10 miliarde euro in urmatorii patru ani. Conform prognozelor Executivului, din fondul suveran se vor aloca circa 3 miliarde euro pentru constructia de autostrazi si cai ferate rapide.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter