RO EN
Coșul este gol

Companiile din China, excluse de la licitatiile pentru autostrazi si cai ferate

Guvernul a adoptat in sedinta din 27 ianuarie un memorandum care prevede excluderea companiilor chineze de la licitatiile pentru infrastructura, au declarat pentru G4Media.ro surse guvernamentale. Memorandumul propus de ministrul Transporturilor, Catalin Drula, va fi urmat de o ordonanta de guvern care va modifica legea achizitiilor publice, in conformitate cu directiile Comisiei Europene. Motivul? Concurenta neloiala a companiilor sustinute de statul chinez, dar si calitatea proasta a lucrarilor.
Memorandumul adoptat de guvern prevede ca pot fi excluse de la licitatiile pentru infrastructura companiile provenite din tari non-UE fara un acord cu Uniunea Euroepana care sa le permite accesul pe piata europeana a achizitiilor publice de lucrari.
Vicepremierul Dan Barna a confirmat astazi adoptarea memorandumului si a spus intr-o conferinta de presa ca decizia a fost luata dupa o discutie cu Comisia Europeana. Si Dacian Ciolos a confirmat decizia.
In aceasta dimineata, premierul Florin Citu a declarat ca "trebuie sa fie o ordonanta de urgenta, veti avea informatia cand se va intampla".
Pentru a citi articolul integral, click aici!

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter