RO EN
Coșul este gol

CNAIR: SF pentru drumurile expres Suceava-Siret si Pascani-Suceava

CNAIR SA si Ministerul Transporturilor au semnat contractele pentru finantarea din fonduri europene a lucrarilor de elaborare a studiilor de fezabilitate si proiectelor tehnice pentru constructia drumurilor expres Suceava-Siret si Pascani-Suceava.
Potrivit autoritatilor, valoarea proiectului de elaborare a documentatiilor pentru drumul expres Suceava-Siret este de 16,04 milioane de lei, in cazul drumului expres Pascani-Suceava, cheluielile aferente totalizand 18,76 milioane de lei. Din valorile totale, 85% provin din Fondul de Coeziune, prin POIM, iar diferenta de 15%, din bugetul de stat. Perioada de implementare a proiectelor este de 27 luni, la care se adauga, daca este cazul, si durata de desfasurare a activitatilor dinaintea semnarii contractelor de finantare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor.
 
Modificari aduse proiectelor de constructie a centurii Satu Mare si autostrazii Targu Mures-Ogra-Campia Turzii
Totodata, CNAIR a semnat doua acte aditionale, prin care modifica, pe de o parte durata de prestare a serviciilor de supervizare in cazul constructiei centurii municipiului Satu Mare si, pe de alta parte, costul si perioada de implementare a proiectului de executie a autostrazii Targu Mures-Ogra-Campia Turzii.
Astfel, CNAIR a semnat, alaturi de compania Consitrans, responsabila de supervizarea constructiei variantei de ocolire Satu Mare, un act aditional prin care se restabileste graficul de executie a lucrarilor, astfel: perioada de pre-constructie este de o luna, cea de proiectare - de cinci luni, perioada de supervizare a constructiei este restabilita la 27 luni si 10 zile, cea de supervizare in perioada de notificare a defectiunilor - la 24 luni, iar perioada de finalizare a lucrarilor, inclusiv emiterea certificatului de receptie finala, este de 3 luni.
In cazul contractului de constructie a autostrazii Targu Mures - Ogra - Campia Turzii a fost semnat, de asemenea, un act aditional, prin care se modifica durata de executie si costul investitiei. Astfel, perioada de implementare a proiectului este de 96 de luni, respectiv ianuarie 2014 - decembrie 2021, la care se adauga, daca este cazul, si perioada de desfasurare a activitatilor proiectului inainte de semnarea contractului de finantare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor. De asemenea, se modifica si valoarea totala a contractului de finantare, care este stabilita la 1,82 miliarde lei si cea eligibila, care ajunge la 85% din proiect, respectiv la 1,286 miliarde lei. Valoarea cofinantarii, in procent de 15%, este de 227 milioane de lei.
Toate celelalte prevederi ale celor doua contracte si ale anexelor acestora raman neschimbate.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter