RO EN
Coșul este gol

CNAIR actualizeaza documentatii pentru proiecte de 360 milioane de lei

CNAIR SA si Ministerul Transporturilor propun revizuirea studiului de fezabilitate (SF) aferent constructiei soselei de centura a municipiului Bistrita, proiect in valoare totala de 2,87 milioane de lei. Finantarea este asigurata prin POIM 2014-2020, valoarea eligibila fiind de 85% din total, respectiv de peste doua milioane de lei. Diferenta va fi asigurata din bugete nationale, care acopera inclusiv TVA. Perioada de implementare a proiectului este de 17 luni, respectiv intredecembrie 2019 si aprilie 2021, la care se adauga, daca este cazul, si perioada de desfasurare a activitatilor proiectului inainte de semnarea Contractului de Finantare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor.
Totodata, compania de drumuri a mai incheiat trei acte aditionale, prin care modifica costurile de implementare a altor trei proiecte de infrastructura. Astfel, costul revizuit al proiectului de executie a centurii orasului Barlad ajunge la 186,68
milioane de lei, din care valoarea eligibila nerambursabila, alocata prin FEDR, cumuleaza 134,38 milioane de lei (85% din total), iar valoarea cofinantarii (15%) se situeaza la 23,71 milioane de lei.
CNAIR a modificat, tot prin act aditional, si costurile cu completarea SF pentru reabilitarea podului peste bratul Borcea, situat pe Autostrada Soarelui (A2) la km 149+680, si a Podului de la Cernavoda, situat tot pe A2, la km 157+600. Valoarea totala a proiectului este de 44.668 de lei, din care finantarea din Fondul de Coeziune reprezinta 85%. Contractul include si elaborarea documentatiei suport pentru cererea de finantare a lucrarilor de constructii.
Tot prin act aditional, compania de drumuri revizuieste valoarea contractului de executie a sectorului 1 de pe autostrada Bucuresti - Ploiesti, parte a autostrazii Bucuresti - Brasov, km 0+000-km 3+325, inclusiv realizarea Nodului cu Centura Bucuresti (km 6+500) si a Nodului Moara Vlasiei (km 19+500). Valoarea totala a proiectului ajunge, potrivit noii documentatii, la 170,69 milioane de lei, din care finantarea europeana nerambursabila, acordata din Fondul de Coeziune, se situeaza la 121 milioane de lei (87% din total). Diferenta de 15% va fi asigurata de la bugetul local, in cuantum de 21,35 milioane de lei.
Toate celelalte prevederi ale contractelor pentru care s-au incheiat acte aditionale si ale anexelor acestora raman neschimbate.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter