RO EN
Coșul este gol

CNADNR: Finantare europeana pentru un proiect de peste 95 milioane de euro

Contractul de finantare pentru constructia soselei de centura a municipiului Brasov, proiect in valoare totala de 425,25 milioane de lei (circa 95,8 milioane de euro), a fost semnat recent, valoarea fondurilor comunitare alocate investitiei fiind de 285,22 milioane de lei (64,3 milioane de euro). Finantarea acopera toate cele trei sectiuni ale soselei ocolitoare, respectiv tronsoanele I (DN 1 - DN 11), II (DN 11 - DN 13) si III (DN 13 - DN 1). Lucrarile de executie au fost incepute inca din aprilie 2012, termenul pentru finalizarea acestora fiind prevazut in noiembrie 2015. Pana in prezent, numai tronsonul al treilea a fost finalizat, contractele de executie a celorlalte doua sectoare de drum fiind atribuite in vara acestui an.
Astfel, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a atribuit, in luna iulie 2014, contractul de executie a lucrarilor la tronsonul I, in valoare de 60 milioane de lei (13,4 milioane de euro) fara TVA, asocierii Chirulli Andrea Impresa Individuale - Aleandri SpA - Shelter Construct - Pasquale Alo'. Licitatia a fost reluata in luna ianuarie 2014, dupa ce contractul initial, semnat cu grupul Alpine, a fost reziliat anul trecut in urma intrarii in insolventa a antreprenorului austriac. Lucrarile au fost oprite la stadiul de 56%. Consortiul format din companiile Viarom Construct (lider de asociere) - Beta-Cops - Maxidesign a adjudecat contractul pentru proiectarea si executia celui de-al doilea tronson al centurii Brasovului, proiect in valoare de 64,4 milioane de lei (14,5 milioane de euro) fara TVA, cu o lungime de 4,9 km. Tronsonul al treilea al soselei ocolitoare a fost deja finalizat.
In momentul definitivarii, intreaga centura a municipiului Brasov va avea o lungime de aproape 19 km. Constructia va include, de asemenea, sase poduri, opt pasaje, 45 de podete, cinci noduri rutiere si doua parcari.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter