RO EN
Coșul este gol

SLATINA: Constructia salii polivalente va costa peste 200 milioane de lei

Consiliul Local Slatina a aprobat indicatorii tehnico-economici necesari reluarii lucrarilor de constructie la noua sala multifunctionala cu aproape 3.000 de locuri din municipiu. Constructia a inceput in 2011, insa a fost ridicata numai structura de rezistenta, pentru ca finantarea guvernamentala a fost suspendata in primavara anului 2012.
Conform noilor indicatori tehnico-economici, valoarea actualizata a investitiei este de 201,34 milioane de lei (inclusiv TVA), din care 140 de milioane de lei reprezinta lucrarile de constructii-montaj. Din acest total, valoarea lucrarilor ramase de executat este de 166 milioane de lei, din care 108,9 milioane de lei (inclusiv TVA) reprezinta lucrarile de constructii-montaj.
Cladirea (S+P+1E-supranta) va fi construita pe un teren de 15.600 mp, pe str. Crisan nr. 33, si a avea o suprafata desfasurata totala de 13.000 mp, cu 2.861 de locuri. Conceptul arhitectural al noii sali polivalente din Slatina a fost elaborat de Archdesign.
Dupa sedinta CL Slatina de vineri, prefectul de Olt, Mario De Mezzo, a declarat ca aprobarea indicatorilor tehnico-economici actualizati nu este, insa, suficienta pentru reluarea lucrarilor. Cealalta conditie a Companiei Nationale de Investitii (CNI) pentru a finanta finalizarea constructiei este ca administratia locala sa aloce o cofinantare de 5 milioane de lei.
"Am avut o intalnire cu conducerea CNI, in care am aflat ca pentru deblocarea constructiei la Sala Polivalenta, Primaria Municipiului Slatina trebuie sa faca, prin hotarare de consiliu local, doua lucruri: actualizarea indicatorilor tehnico-economici si identificarea cofinantarii de 5 milioane de lei, la cei aproximativ 250 de milioane de lei de la CNI. (…) Consiliul Local a votat doar aprobarea indicatorilor tehnico-economici. Am fost in sedinta CL sa atrag atentia ca ceea ce se voteaza este doar pe jumatate util si ca mai trebuie inca jumatate, respectiv identificarea sumei de 5 milioane de lei", a precizat Mario de Mezzo.
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter