RO EN
Coșul este gol

SIBIU: Autorizatie de construire pentru modernizarea Aeroportului International

Autoritatile din Sibiu au emis vineri autorizatia de construire pentru modernizarea si dezvoltarea infrastructurii Aeroportului International Sibiu, investitie in valoare de aproximativ 50 de milioane de euro. Proiectul este cofinantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) prin Programul Operational Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020. De la momentul semnarii contractului de finantare, iunie 2022 au fost derulate activitati premergatoare necesare demararii lucrarilor de extindere: proiectare, autorizare de executare a lucrarilor, respectiv organizarea de santier. In baza autorizatiei de organizare de santier si demolare emisa la data de 20 septembrie 2022, s-au realizat punctul de acces temporar pentru autovehicule si pasageri, activitati de imprejmuire a zonei de santier, indepartarea si evacuarea stratului vegetal, orizontalizarea terenului, precum si alte activitati aferente proceselor organizatorice. 
Noua structura aeroportuara va avea o suprafata construita de 22.400 mp, cu o capacitate totala de procesare de aproximativ 2,5 milioane de pasageri, 6 filtre de securitate, 7 automate pentru self check-in, 10 ghisee check-in cu operator, unul dintre acestea deservind fluxul de VIP, 7 porti de imbarcare, precum si alte dotari necesare traficului aerian international intra si extra comunitar, plus spatii publice de uz comercial si utilitar.
"Ne dorim lucrari de calitate, care sa permita functionarea optima si eficienta a aeroportului", a declarat Daniela Cimpean, presedinta Consiliului Judetean (CJ) Sibiu.
"In acest moment, intram in linie dreapta si avem conturata imaginea de ansamblu in ceea ce priveste derularea lucrarilor efective din cadrul acestui proiect de anvergura pentru Aeroportul International Sibiu cu impact major asupra regiunii pe care o deservim", a precizat Marius Ioan Girdea, director general al Aeroportului International Sibiu.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter