RO EN
Coșul este gol

MLPDA: CNI investeste in constructia sau modernizarea a 326 de unitati sanitare

326 de unitati sanitare vor fi construite, modernizate si dotate de Ministerul Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei (MLPDA), prin Compania Nationala de Investitii.
Ministrul Ion Stefan a semnat ordinul pentru completarea listei-sinteza a obiectivelor incluse in Subprogramul ”Unitati sanitare”, venind, astfel, in sprijinul comunitatilor locale care nu au acces la servicii medicale moderne, la standarde europene.
”Obiectivul principal al Guvernului Romaniei in domeniul sanatatii il constituie asigurarea unor servicii de sanatate de o calitate si o accesabilitate superioara pentru toti cetatenii, iar cresterea calitatii serviciilor medicale presupune optimizarea tuturor componentelor legate de acestea, de la infrastructura si dotare pana la actul medical propriu-zis, de la management si sisteme informatice pana la respectarea drepturilor pacientului”, a precizat ministrul lucrarilor publice.
In acord cu acest obiectiv, MLPDA contribuie la dezvoltarea infrastructurii de sanatate si accesul la serviciile medicale pentru cetatenii atat din mediul rural, prin construirea si dotarea unor dispensare medicale, cat si din orase si municipii, unde vor fi derulate lucrari de extindere, reabilitare, consolidare, eficientizare energetica, amenajare, modernizare si dotare a unor unitati spitalicesti (spitale, ambulatorii, complexe balneare, baze de tratament) specializate in servicii de urgenta, chirurgie, pediatrie, neurologie, radioterapie, psihiatrie, pneumologie, reumatologie, balneologie etc.
De altfel, Ministerul Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei acorda o atentie deosebita modernizarii sistemului medical si din fonduri europene, asigurand finantare, prin Programul Operational Regional (POR) 2014-2020, atat pentru construirea spitalelor regionale de la Iasi, Cluj si Craiova, cu o valoare totala de 1,64 miliarde de euro, cat si pentru achizitionarea de echipamente medicale, pentru dotarea spitalelor din Romania, in lupta impotriva pandemiei generate de SARS-CoV-2. Totodata, prin Axa Prioritara 8 a POR, MLPDA are in derulare 329 de proiecte, in valoare totala de peste 3,5 miliarde de lei, care vizeaza infrastructura de sanatate si cea sociala.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter