RO EN
Coșul este gol

MDRT: Investitii de peste 574 milioane de lei, efectuate in 10 judete prin PNDI

Vineri, 3 februarie a.c., oficialii Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) au anuntat lansarea procedurilor de licitatie publica deschisa pentru proiectarea si executia a 76 de sisteme de canalizare si epurare a apelor uzate si 64 de retele de alimentare cu apa a 140 de localitati din judetele: Caras-Severin, Hunedoara, Arad, Ialomita, Maramures, Bistrita-Nasaud, Giurgiu, Vaslui, Bacau si Brasov. Lucrarile se vor derula in cadrul Programului National de Dezvoltare a Infrastructurii, astfel incat finantarea va trebui asigurata initial de antreprenorul ce a castigat licitatia. „Valoarea estimata pentru proiectarea si executia lucrarilor a fost stabilita la 574,2 milioane de lei (fara TVA), in timp ce durata de elaborare a proiectelor nu trebuie sa depaseasca 30 de zile pentru fiecare obiectiv (de la data ordinului de incepere a proiectarii), iar cea a constructiei propriu-zise va fi de 12 luni pentru fiecare obiectiv (de la data ordinului de incepere a executiei). Ofertantul castigator va realiza toate studiile de teren necesare proiectarii si executiei lucrarilor, costurile pentru acestea urmand a fi cuprinse in oferta financiara a respectivului obiectiv. Criteriul de atribuire al contractului este cel mai mic pret, iar dupa deschiderea si evaluarea documentatiilor propuse de antreprenori, operatorul economic declarat castigator are obligatia de a prezenta autoritatii contractante, in termen de 30 de zile de la semnarea contractului, dovada ca dispune de surse de finantare (extras de cont daca finantarea este asigurata din surse proprii sau angajament ferm al finantatorului, in cazul in care acesta apeleaza la alte surse de finantare). Plata efectiva a contractului (conform graficului de rambursare asumat de castigator) se va face incepand cu anul 2013, in limita creditelor aprobate”, se arata intr-un comunicat al MDRT. Pentru a afla mai multe detalii referitoare la procedura speciala de contractare a lucrarilor efectuate in cadrul PNDI, agentii economici interesati pot consulta anunturile de licitatie publicate de ministerul de resort in cadrul Sistemului Electronic de Achizitii Publice (SEAP).
***
Reprezentantii MDRT mai informeaza ca PNDI finanteaza lucrarile importante de dezvoltare a infrastructurii (reparatii de drumuri comunale si judetene, constructia de crese si gradinite etc.), prin credit-furnizor. Metoda de finantare presupune ca o societate care doreste sa participe la program, respectand legislatia in vigoare, va realiza lucrarile din fonduri proprii (sau atrase, cu garantia finantatorului), urmand ca statul sa plateasca aceste investitii ulterior, in perioada anilor 2013–2020. MDRT invita toate societatile interesate de participarea la acest program sa se inscrie la licitatiile care sunt anuntate prin sistemul electronic de achizitii publice (SEAP). Informatii suplimentare, la www.mdrt.ro

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter