RO EN
Coșul este gol

Frasinul si Constructii Erbasu modernizeaza cu 28 milioane euro cladirea SJU Bistrita

Cladirea principala a Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Bistrita va fi reabilitata si modernizata integral in urma unei investitii de 28 milioane de euro. Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud a atribuit contractul de executie asocierii formate din companiile Frasinul, Axdesign Grup, Depisto Star, Kreg Construct & Consult, Constructii Erbasu SA si GB Indco. Valoarea contractului este de 135,15 milioane de lei, din 132,9 milioane de lei revin executiei de lucrari, iar 1,19 milioane de lei s-au alocat pentru asistenta tehnica. Durata contractului este de 24 de luni (4 pentru proiectare si 18 pentru executie).
Lucrarile vizeaza eficientizarea energetica a cladirii, introducerea unor sisteme de umbrire a ferestrelor de la nivelul anvelopantei, realizarea si remodelarea tuturor zonelor de acces, instalarea unui sistem de fatade ventilate pentru un plus de eficienta energetica, dar si pentru un aspect estetic modern si durabil. De asemenea, cladirea va fi dotata cu sisteme noi de detectare, semnalizare si alarmare in caz de incendiu si se va interveni asupra infrastructurii electrice, termice, de ventilare si tratare a aerului, precum si la infrastructura de fluide medicale. Proiectul mai precede si extinderea scarii exterioare de evacuare in caz de incendiu, de la P+2E la P+5E, constructia unui lift exterior, precum si amplasarea de statii de incarcare pentru autoturisme hybrid sau electrice.
 
 
Lucrarile la noua cladire a spitalului avanseaza rapid
In paralel, continua si lucrarile de constructie a unei noi cladiri in incinta SJU Bistrita-Nasaud, prin care se va extinde pavilionul principal al spitalului. Structura de rezistenta a cladirii este aproape finalizata, termenul de inaugurare a noii unitati fiind programat in anul 2025.
Potrivit managerului spitalului, Gabriel Lazany, lucrarile la inchiderile exterioare vor fi definitivate in luna mai. "Acum se toarna placile si apoi macaraua va iesi in exteriorul cladirii, pentru a face si inchiderea pe coridorul de trecere. Se lucreaza foarte mult si pe interior, deja am ajuns cu compartimentarile la nivelul 3 pe primul pavilion, lucrari de ventilatie, instalatii electrice. Instalatiile sanitare sunt facute pana acolo. Se fac foarte multe lucrari in paralel", a adaugat managerul SJU Bistrita.
 
 
Noua aripa (2S+P+4E + heliport), cu o suprafata totala de 14.450 mp, va fi legata de cladirea principala printr-o pasarela suspendata si va include sectii de cardiologie, cardiologie interventionala, neurologie, neurochirurgie, gastroenterologie, gastroenterologie interventionala, oftalmologie, ORL, endocrinologie, chirurgie plastica si reparatorie, si hemodializa. De asemenea, blocul operator va fi extins cu 4 noi sali de operatie si, in incinta, va fi construita si o parcare moderna si automatizata (P+4E).
Lucrarile sunt executate de asocierea formata din companiile Dimex 2000 Company, Hidro Salt B 92, Consola Grup Construct, Mansart Corporate si Cubicon Invest.
Investitia, in valoare de 100 de milioane de euro, va beneficia de finantare din Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR).

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter