Primaria municipiului Cluj-Napoca a transmis in SEAP mai multe anunturi de intentie pentru demararea de proceduri de atribuire a unor lucrari publice de infrastructura, reabilitari de cladiri si constructia/ amenajarea de parcari in valoare totala de circa 665 milioane de lei (fara TVA). Valoarea estimata a investitiilor va ajunge la 800 milioane de lei cu toate taxele incluse, proiectele urmand a fi implementate pana la finele anului 2018, din surse provenind majoritar de la bugetul local.
Sase dintre anunturile transmise vizeaza constructia si amenajarea de parcari subterane si supraterane, ce vor fi realizate in urma unor investitii totale estimate la 170 milioane de lei (fara TVA). Astfel, in luna aprilie 2017 vor fi lansate proceduri pentru contractarea lucrarilor de constructii/ amenajare a trei parcari, pe str. Primaverii nr. 8, pe str. Trotusului si pe str. Azuga. Fiecare dintre cele trei obiective au valori estimate de 20 milioane de lei (fara TVA). Conform anunturilor de intentie publicate in cadrul SEAP, se estimeaza ca lucrarile de constructii vor fi demarate in perioada mai-iunie 2017, termenele de finalizare a proiectelor fiind stabilite in luna noiembrie a.c. pentru parcarea de pe str. Primaverii nr. 8, respectiv in ianuarie-februarie 2018 pentru celelalte doua parcari.
In luna mai a.c. vor fi initiate procedurile de adjudecare a altor doua contracte ce prevad constructia de parcari. Cea mai mare dintre acestea va fi construita pe str. Primaverii nr. 20, la intersectia cu Aleea Garbau, in cartierul clujean Manastur. Va fi construita o parcare supraetajata (S+2D+P+3E+E tehnic), cu o suprafata desfasurata de 11.389,25 mp si un numar total de circa 400 de locuri. Aproximativ 60 de garaje ale locuitorilor din zona viitorului parking vor fi dezafectate, conform datelor primariei din Cluj-Napoca. Potrivit estimarilor, lucrarile de executie vor fi demarate in luna august 2017, urmand a fi definitivate intr-o perioada de 12 luni. Celalalt proiect presupune constructia unei parcari pe str. Mogosoaia, in urma unei investitii de circa 25 milioane de lei (fara TVA). Termenul estimat pentru inceperea lucrarilor este prevazut in luna iunie a.c., obiectivul urmand a fi definitivat pana in luna martie 2018.
Alte parcari, in valoare de circa 50 milioane de lei (fara TVA), vor mai fi construite/ amenajate si in alte cartiere ale municipiului Cluj-Napoca, lucrarile urmand a fi realizate in intervalul noiembrie 2017 - octombrie 2018.
Va fi initiata licitatia pentru construirea Centrului Cultural Transilvania
Cel mai mare contract ce va fi adjudecat in acest an de autoritatile locale din Cluj-Napoca vor viza constructia Centrului Cultural Transilvania (foto), investitie estimata la 288 milioane de lei (fara TVA). Conform anuntului de intentie, procedurile de licitare vor fi demarate in luna octombrie 2017, executia propriu-zisa fiind prevazuta integral in anul 2018. Potrivit datelor primariei, ansamblul va fi compus din cinci cladiri, cu o suprafata desfasurata de circa 46.000 mp (sediul Filarmonicii Transilvania, cladirea salilor de concerte, cea a artelor plastice/ dramaturgie, sediul Academiei de Muzica Gheorghe Dima si un hotel cu 200 de unitati de cazare). In ceea ce priveste acest proiect, pana la finele anului in curs vor fi atribuite si serviciile de dirigentie de santier, evaluate la 2,88 milioane de lei (fara TVA), suma ce reprezinta 10% din valoarea totala a investitiei.
Contracte de circa 100 milioane de lei pentru reabilitarea si modernizarea de cladiri
Contracte in valoare totala de circa 100 milioane de lei (fara TVA) vor fi lansate spre atribuire in acest an, interventiile urmand a fi realizate atat asupra blocurilor de locuinte din Cluj-Napoca, cat si asupra unor cladiri declarate monumente istorice din centrul orasului si asupra unor unitati de invatamant. Astfel, in luna aprilie 2017 vor fi lansate licitatii pentru atribuirea lucrarilor de protejare si interventie asupra cladirilor situate in centrul istoric al municipiului. Valoarea estimata a acestui contract este de 32,26 milioane de lei (fara TVA), suma ce va fi acoperita integral de la bugetul local. Perioada in care se estimeaza ca vor fi derulate aceste lucrari este mai - decembrie 2017.
Un contract ce vizeaza cresterea eficientei energetice a unor blocuri din Cluj-Napoca va fi lansat spre atribuire tot in luna aprilie a.c. Valoarea estimata a acestuia este de 22 milioane de lei, perioada de implementare fiind stabilita pana la finele acestui an. Finantarea va fi asigurata de la bugetul local si din fonduri europene.
Alte doua contracte ce vor fi publicate in cadrul SEAP spre sfarsitul acestui an presupun constructia, modernizarea, extinderea si mansardarea mai multor unitati de invatamant, precum si modernizarea de centrale termice, fiecare avand o valoare estimata de 42 milioane de lei (fara TVA). Lucrarile de executie vor fi derulate in perioada ianuarie - decembrie 2018.
Lucrari de infrastructura de 65,5 milioane de lei
Doua contracte de infrastructura, ce presupun repararea drumurilor din municipiu, respectiv modernizarea de poduri, pasarele si pasaje denivelate vor fi publicate in cadrul SEAP in luna aprilie a.c. Cele doua proiecte au o valoare totala de 65,5 milioane de lei (fara TVA) si vor fi implementate pana in luna ianuarie 2018, cu fonduri de la bugetul local. Astfel, pentru modernizarea podurilor, pasarelelor si pasajelor se vor aloca, in total, 25,5 milioane de lei, iar pentru reparatia strazilor, circa 40 milioane de lei, sume fara TVA.