RO EN
Coșul este gol

ANALIZA: Estimari favorabile privind dezvoltarile de noi proiecte, in anul 2021

Piata dezvoltarilor imobiliare a avut doua directii principale in 2020, in contextul pandemiei de coronavirus. Pe de o parte, dezvoltarile rezidentiale au continuat intr-un ritm sustinut, vanzarile au continuat (chiar daca intr-un ritm redus in perioada de lockdown din primavara), iar o serie de noi proiecte au fost lansate in aceasta toamna sau sunt anuntate pentru 2021. Dezvoltatorii de ansambluri rezidentiale estimeaza ca numarul livrarilor va creste incepand de anul viitor. O evolutie sustinuta a inregistrat piata de spatii logistice/ industriale, considerata “vedeta” acestui an, estimarile indicand faptul ca aceasta va atinge un stoc de 5 milioane de metri patrati la finalul lui 2020, in crestere cu 25% fata de nivelul din 2019. Cea de-a doua directie este data de segmentele de birouri si retail, care au fost mai grav afectate de criza medicala. Dezvoltatorii specializati si-au regandit business-ul si proiectele si cei mai multi au trasat noi linii de dezvoltare a proiectelor, gandite mai mult spre rezidential si logistic. De asemenea, pentru proprietatile detinute, acestia au luat masuri importante pentru asigurarea sanatatii angajatilor chiriasilor si a clientilor acestora. 
 
Efect limitat al pandemiei asupra sectorului rezidential
Piata rezidentiala a avut un parcurs bun in 2020, in pofida efectelor pandemiei de coronavirus, care s-au resimtit in vanzari si startul de noi proiecte in special in cele doua luni de lockdown din primavara (aprilie si mai). ...

Articolul complet este disponibil numai abonaților.
Va rugam sa optați pentru
AUTENTIFICARE sau ABONARE STIRI

Va multumim! 

ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter