Criza sanitara a aratat companiilor cat este de important sa-si schimbe prioritatile si sa-si accelereze eforturile in directia transformarii digitale, in special daca isi doresc sa genereze valoare pe termen lung. Astfel, peste doua treimi dintre directorii unora dintre cele mai mari companii din lume vor realiza investitii majore in date si tehnologie sau planuiesc initiative de digitalizare de amploare pana la finalul acestui an, dupa cum arata studiul EY CEO Imperative Study 2021. Urmand tendinta la nivel global, sondajul PwC - CEO Survey 2021 arata ca 85% dintre executivii romani au in plan cresteri ale investitiilor in transformare digitala in urmatorii trei ani. Studiul local mai indica faptul ca directorii din companii isi doresc sa creasca productivitatea prin automatizare si tehnologizare, astfel incat sa ramana competitivi intr-o piata din ce in ce mai aglomerata.
"Din experienta noastra, automatizarea, in special cand vine vorba de raportare, scade costurile si sporeste eficienta companiilor, prin eliminarea rutinei. Managerii prefera sa lucreze cu platforme de contabilitate si de management pentru ca se pot dedica, astfel, analizelor si activitatii primare a afacerii si reduc timpul pe care il petrec lucrand la situatii financiare. De asemenea, inteligenta artificiala este tot mai utilizata in dezvoltarea programelor de afaceri, astfel incat companiile pot colecta si interpreta informatii esentiale, simplificand procesele. Includem aici achizitiile, raportarea si interpretarea de date. Astfel, companiile isi pot imbunatati performanta operationala si realiza economii semnificative", a declarat Adrian Bodomoiu, director general al Wizrom Software, furnizor de solutii avansate de planificare si eficientizare a resurselor de business.
Companiile de constructii opteaza pentru solutii ERP si aplicatii de pontaj
Reprezentantul Wizrom mai arata ca organizatiile de pe piata locala doresc sa beneficieze de solutii software personalizate, in functie de industria in care activeaza, deoarece vor sa vina in intampinarea nevoilor clientilor lor in mod eficient si rapid.
"Cele mai cautate aplicatii software din portofoliul nostru sunt cele de planificare a resurselor, cu preponderenta ERP (aproximativ 60% dintre clienti utilizeaza un program ca WizPro ERP), produsele de management al resurselor umane - in special cele care ofera capabilitati de pontaj si self-service remote ca WizOne - si programele de contabilitate - WizCont. Companiile de constructii opteaza in special pentru programe ERP si de management al resurselor umane, preponderent pentru aplicatii care ofera functionalitati de pontaj. Aceste firme pot beneficia de functionalitatile ERP pentru planificarea fluxurilor de lucru si a resurselor utilizate, monitorizarea stocurilor de materii prime si alocarea optima a resurselor, inventarierea produselor finite si administrarea aspectelor financiare", a mai precizat Adrian Bodomoiu.
Potrivit managerului, o solutie ca WizPro colecteaza numeroase informatii si date importante pentru desfasurarea activitatii intr-un singur loc, eliminand posibilitatea unor erori aparute din cauza unor date incorecte ori din lipsa corelarii dintre informatii. Mai mult, prin varianta mobila a solutiei ERP de la Wizrom, angajatii companiilor din constructii pot avea toate informatiile de care au nevoie direct pe telefon, pot genera si trimite rapoarte, verifica stocuri si pot avea acces la multe alte functionalitati fara a se conecta la un laptop.
"Daca vorbim despre aplicatiile HR, specificul industriei, dar si importanta gestionarii eficiente a personalului in contextul pandemiei Covid-19 au contribuit la o crestere a cererii pentru solutiile de management al resurselor umane care ofera functionalitati avansate de pontaj electronic. Desi clientii din domeniul constructiilor sunt constienti de valoarea pe termen lung pe care o aduc solutiile de gestionare a business-ului si fac investitii in mod activ, inca ne confruntam cu un grad de reticenta atunci cand vine vorba despre utilizarea software-urilor de catre angajatii acestora. Dar, companiile din industrie fac eforturi pentru a dezvolta si competentele digitale ale personalului, astfel incat suntem optimisti in ceea priveste deschiderea angajatilor catre astfel de unelte in viitorul apropiat", a explicat Adrian Bodomoiu.
***
Cu o prezenta pe plan local de peste doua decenii, Wizrom Software este unul dintre cei mai importanti dezvoltatori si integratori de solutii IT pentru afaceri din Romania. Compania, care are birouri in Bucuresti si in Cluj si numara aproximativ 110 angajati, dezvolta si furnizeaza softuri de HR, salarizare, contabilitate si gestiune, automatizari in vanzari, productie si Business Intelligence (BI).
In prezent, Wizrom numara peste 4.100 de clienti activi si 40.000 de licente instalate in organizatii foarte mari, cu cifre de afaceri de peste 10 milioane de euro, dar si in companii de tip IMM din aproape toate domeniile de activitate.